Carlsbad Caverns

Heerlijk weer, we ontbijten zelfs buiten. En we rommelen wat rond de bus, lekker lui. In Carlsbad tanken we en doen we boodschappen. Bij tankstations hebben we vaak aanspraak over de bus. Nu komt een dame van het naastgelegen makelaarskantoor naar buiten. Ze wil even binnen kijken en vindt het geweldig. We lopen een rondje om de bus en ze haalt met haar vinger over The Netherlands. Maar dat zijn magneetletters, dus die zijn meteen door elkaar. O, sorry, ze vindt het heel erg. Maar Lesley zegt dat we ze gewoon weer goed scrabbelen. Lachen.

Tijdens het rijden smeert Lesley achter in de bus broodjes. We hadden namelijk gelezen dat je bij Carlsbad Caverns National Park maar tot een bepaalde tijd de grot in mag. Even doorwerken dus. Eenmaal daar is de toegang gratis, omdat de liften stuk zijn. Wat een strop voor zo’n park. Maar wij waren toch al van plan te hiken. Omdat de vleermuizen rond 4 uur uitvliegen, moeten we voor die tijd de grot weer uit zijn. We kunnen dus niet alles zien. De ingang van de grot is een enorm groot gat. Al snel dalen we af, diep onder de grond. In het begin stinkt het enorm naar vleermuizenpoep. Wij vinden in deze grot vooral de grootsheid indrukwekkend; wat een enorme ruimtes. In de Big Room staat een ranger die aangeeft dat we vanaf hier terug moeten, vanwege de vleermuizen. Het zou weer een uur terug hiken zijn naar boven, via steile paden. Wij doen het in 40 minuten en halen mensen in. Topconditie van al dat hiken. En we lopen volgens methode Himalaya; hele kleine stapjes nemen, zodat je langzaam maar gestaag (in z’n 1) omhoog loopt, vrijwel zonder hijgen. Dan hoef je ook niet steeds te stoppen om op adem te komen. Het was eigenlijk wel prima dat we niet verder konden; we hebben een goede indruk gekregen in de 2 uur onder de grond.

Daarna rijden we naar het zuidwesten, waar we al snel Texas in rijden. Bij Guadalupe Mountains National Park registreren we weer met een envelop op de camping. Nou ja camping, het is meer een parkeerplaats met genummerde plekken. Ook hier komen verschillende mensen kletsen over de bus. Goed luisteren, want Texaans is behoorlijk binnensmonds. Morgen gaan we dit park bekijken. Even een hoekje Texas meepakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s