Elephant Butte

’s Morgens vroeg is het nog bewolkt en miezert het. Om 9 uur zijn we bij Bosque del Apache National Wildflife Refuge en is de lucht strak blauw. We rijden via de loop road in het park met onderweg diverse uitkijkpunten. Dit park is vooral bekend vanwege de vogels die hier overwinteren.

We zien sneeuw ganzen, reigers en Sandhill kraanvogels. Die laatste hebben we ook op Manitoulin Island in Canada gezien. En we zien nog types waar we de naam niet van weten, want we zijn geen kenners. Het landschap is ook geweldig, herfstkleuren die afsteken tegen de bergen. We kijken er zo’n 2,5 uur rond. Prachtig. Daarna volgen we de weg naar het zuiden en pakken een paar mijl de zandweg naar Fort Craig. Een afgelegen plek, waar onder een grote luifel een enorme camper maat bus staat. Een oudere man komt al naar buiten en verwelkomt ons in het kleine visitor center. Hij vraagt naar onze bus en reis. Hij is hier met zijn vrouw al voor het vierde jaar vrijwilliger. Wat een eenzame plek ver van alles. Gemiddeld zijn er 10 tot 12 bezoekers per dag. Vandaag zijn wij de eerste. Hij weet veel te vertellen, leuke man. En hij is ook fan van Newfoundland. We staan zomaar een uur met ‘m te praten. Buiten aan de picknicktafel lunchen we in de zon. En we bekijken de ruines van het fort dat hier gestaan heeft, om pueblo volken tegen de indianen te beschermen. Mooie plek.

We zakken nog iets af naar het zuiden, naar de plaats Elephant Butte met de slogan Let the fun begin. Er is alleen niet zoveel te doen hier, ze hebben zelfs geen supermarkt. In buurplaats Truth or Consequences (T or C voor intimi) gaan we naar Walmart. Ooit heette deze plaats gewoon Hot Springs, maar ze hebben zich hernoemd naar een TV show in de jaren 50. Grappig. Weer terug in Elephant Butte checken we in bij het State Park. Het ligt aan een groot meer in een kom,waar je op kijkt. We kiezen een plaatsje aan de rand en kunnen nog lekker buiten genieten van de sunset. Wow, mooi hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s