Breaking Bad

Om kwart over negen rijden we weg met prachtig weer. Op zoek naar filmlocaties van de serie Breaking Bad. Eerst naar de car wash. Het adres dat we hadden gevonden op internet blijkt niet te kloppen. We zitten midden in een woonwijk. Maar bij toeval zien we 2 straten verder toch de car wash.

Andere naam dan in de serie, maar het is ‘m duidelijk. Natuurlijk een foto met de bus erbij. Dat was 1. In de buurt staat het huis van de hoofdpersonen Walter en Skyler. Op internet maken ze er melding van dat de bewoners liever niet hebben dat je een pizza op het dak gooi (zoals in de serie). Wat heb je toch een rare mensen! We rijden de straat in van een andere kant dan waar vandaan het gefilmd is. Huisnummers aftellen en ja hoor, daar is het huis. Maar de garagedeur staat open en een vrouw staat erbij. Dus rijden we er langs en durven amper te kijken. Geen foto gemaakt, te brutaal wat ons betreft. Maar we hebben het gezien. Vanuit onze ooghoeken dan.

Daarna rijden we naar het oude centrum van ABQ. Via de route 66 die door de stad loopt. Herkenbaar aan de retro neonreclames van goedkope motels. We parkeren op de plaza, vergelijkbaar met Santa Fe, maar dan gemoedelijker. Op zoek naar The Candy Lady, een snoepwinkeltje dat de film prop heeft geleverd; blauwe kandij als meth. In het winkeltje kopen we een klein zakje van het blauwe snoepgoed voor een dollar en wat fudge met groene peper. De candy lady heeft op de veranda een poster hangen waar je met hoedje, zonnebril en schort met een bak blauwe kandij kunt poseren als Walter White. Ze heeft zelfs hoedjes in meerdere maten. Uiteraard poseert Gerhard en de Candy Lady geeft aanwijzingen. Hartelijk dank voor het bezoek, graag even het gastenboek tekenen. Schattig, en dat voor nog geen 5 dollar omzet. Verderop in de straat zijn ze net klaar met filmen; ABQ is echt een film-hotspot geworden. Op de plaza drinken we koffie op het terras en we skypen.

Als laatste BrBa lokatie mag fastfood restaurant Los Pollos Hermanos natuurlijk niet ontbreken. In het echt heet het Twisters en we eten er heerlijke burrito’s. Binnen hangen posters; ja hier is het gefilmd. Het logo uit de serie is op de muur geschilderd. Een stel dat eerder weggaat neemt een selfie. En wij natuurlijk ook. Wat lachen allemaal. Na de lunch rijden we naar het westen. Het vlakke landschap rond de stad wordt steeds heuvelachtiger. In de verte zien we een lange trein, die tanks vervoert. En we passeren de Continental Divide; de scheidslijn waarvan de rivieren naar het oosten of westen stromen. Eind van de middag checken we in op een camping in de woestijn. Met 20 graden kunnen we nog even in de zon zitten. Het is hier ontzettend donker, geen stad in de buurt. Dus de sterren zijn ontelbaar.

Uit de serie:

{flickr photo=22571579110}{flickr photo=22136736214}{flickr photo=22136736534}

Onze foto’s:

{flickr photo=22759406445}{flickr photo=22138231773}{flickr photo=22745844392}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s