Halloween in Santa Fe

Yeah, strak blauwe lucht. We pakken in en rijden naar het visitor Center van Bandelier National Monument. Eerst weer even de film, waarna we hiken door het park naar de ruines van een pueblo volk. Hier heeft een enorm dorp gestaan van 1.100 tot 1.500. Veel huizen zijn uitgehakt uit de rotsen.

Met houten ladders klim je erin. Verderop klimmen we met ladders naar een ruine 45 meter hoog. Best druk, maar het is dan ook zaterdag. In de verte zien we herten. Erg mooi hier. En wat een weertje, je kunt gewoon in je t-shirt lopen. We picknicken in de zon en gaan dan weer op pad.

In een uurtje rijden we naar Santa Fe. Na inchecken op de camping en even internetten gaan we naar het centrum. Twaalf jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar we herkennen niet zo veel. Vrijwel het hele plaatsje heeft gebouwen in adobe stijl, met in aardetinten gepleisterde muren, afgeronde hoeken en gootjes voor de afvoer. Het is behoorlijk toeristisch, overal kraampjes. We lopen naar Canyon Road, een lange straat met allemaal art galleries. Het is eind van de middag en de straat doet aan Halloween. Dus overal weer verklede kinderen en ouders, met een emmertje (of boodschappentas) voor trick or treat. Gezellig. We hebben helemaal geen oog voor de kunst, want de uitdossingen zijn veel interessanter. Iemand heeft z’n hond een hotdog pak aan gedaan (letterlijk en figuurlijk). Bij een theehuis pakken we een terrasje in de zon. Heerlijk. We zoeken een leuk eettentje en komen uit bij Pasquals. Het personeel is voor Halloween ook verkleed. Lesley zegt tegen onze engel/serveerster dat we verkleed zijn als toerist (hehe). Het eten is heerlijk, lekker kaasplankje toe. Beetje wilde dag qua budget. Mag wel eens voor een keertje. 

{flickr photo=22055729723}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s