Los Alamos

Voor vandaag is wisselvallig weer voorspeld, met veel buien. We rekenen er op en plannen onze activiteiten om de buien heen. ’s Morgens doen we rustig aan op de camping en daarna halen we boodschappen. We rijden Taos uit via de Rio Grande Gorge Bridge. Als je er op rijdt is het gewoon een brug.

Maar als we eenmaal geparkeerd over de rand kijken, blijkt de brug over een diepe kloof te lopen. Ver beneden stroomt de Rio Grande, die nu niet zo grande is. Op de brug staat een paal met een knop voor mensen in nood. Heftig idee dat mensen hier vanaf willen springen. We drinken een bakkie in de bus en rijden weer verder. Via een onverharde weg dalen we af in de kloof. Het is steil met veel bochten en soms smal. Maar wat een uitzicht, geweldig. Onderaan gaat een verharde weg verder door de kloof. Bij een rest area parkeren we om te lunchen in de bus. Af en toe spettert het, maar het valt mee.

’s Middags rijden we verder naar Los Alamos. De weg klimt de kloof weer uit. We kijken onze ogen uit met dit spectaculaire landschap. Helemaal met de wolken en het bijzondere licht. We zijn al eens eerder in New Mexico geweest, maar dit kunnen we ons niet herinneren. In Los Alamos gaan we naar het Bradbury museum. Op deze plek is de atoombom ontwikkeld in de Tweede Wereldoorlog, Project Manhattan genaamd. Het dorp was hermetisch afgesloten van de buitenwereld en er woonden alleen maar wetenschappers. Via korte filmpjes wordt uitgelegd wat er hier gebeurd is. Heel interessant. Nog steeds wordt hier veel onderzoek gedaan. In een andere ruimte wordt dat uitgelegd; pff, ingewikkeld. Vandaag is wel een bijzondere dag om hier te zijn, want het museum heeft speciale proefjes voor Halloween. Alle personeelsleden zijn verkleed en al snel komen ouders met kinderen binnen om te kijken. Als we weer buiten zijn blijkt dat het stadje vandaag alvast Halloween viert. De winkels delen snoep uit, er staan kraampjes en er wordt muziek gedraaid. Wij gaan naar Starbucks voor koffie en internet. Sta je zomaar in de rij achter Merlijn de tovenaar. Van internetten komt niet veel; we zitten bij het raam, zodat we alle uitdossingen kunnen bekijken van kinderen en vaak ook van hun ouders. Soms is een heel gezin in hetzelfde thema (Starwars, aap of hippie). Lachen. Het is wel sneu dat er een enorme bui valt. Wij rijden Los Alamos weer uit naar de camping van Bandelier National Monument. Prima dagje, maar morgen hopelijk weer zon.

{flickr photo=22027750393}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s