Capulin Volcano

Als we opstaan breekt de zon langzaam door de wolken. We rijden 3 mijl naar Capulin Volcano National Monument. Eerst weer even de film, altijd handig dat je weet wat je gaat bekijken. De Capulin vulkaan is relatief jong en ligt in een groot veld met oude vulkanen, geen enkele is actief.

Capulin is bovendien begroeid met bomen en planten. Er loopt een weg omhoog naar de krater. Inmiddels is het behoorlijk helder weer en kunnen we ver kijken. We doen de hike van een mijl langs de rand. Een beetje hijgen van de ijle lucht, want de krater ligt op zo’n 2.500 meter. Wat een geweldig landschap, we kijken onze ogen uit. Aan de westkant zien we de besneeuwde toppen van de Rockies achter de vulkanen liggen. En dan zien we ook nog een paar mule deer, een hertensoort met grote oren, zoals een ezel. Ook lopen we naar de bodem van de krater. We hebben deze vulkaan helemaal voor onszelf. Weer beneden lunchen we weer buiten; picknicken eind oktober. Heerlijk.

Daarna rijden we naar het westen. Via een lange rechte weg door de prairie, met hier en daar een ranch. Koeien in de wei, maar ook bizons. En we zien weer pronghorns. Eenmaal bij de bergen gaat een kronkelweg door een kloof langzaam omhoog. Herfstkleuren steken af tegen de bergen. Inmiddels is het bewolkt, zoals voorspeld. Zodra we de hoogvlakte bereiken regent het. In Taos zoeken we een plek op de camping, waarna we naar het centrum rijden. Het voelt niet als Amerika, overal adobe huizen in aardetinten. Het is weer droog, dus lopen we een rondje en drinken we koffie. Op het centrale plein staat een spookhuis, voor Halloween aanstaande zaterdag. De winkels zijn versierd met nep-spinnewebben, pompoenen en doodshoofden. Weer terug bij de camping zitten we lekker in de bus, internetten en verder met de Spaanse cursus. En uitzoeken wat we morgen gaan doen, want er is regen voorspeld. Best uniek want ze hebben hier 325 dagen per jaar zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s