Garden of the Gods

Top-aankoop, die kruik. Geen koude voeten meer. Weer prima gratis nachtje bij Walmart. We zijn vroeg op pad en rijden naar Garden of the Gods. Dit is een park waarin hoge rode rotsen uit het landschap steken. Op de achtergrond de besneeuwde top van Pikes Peak. Deze is vandaag wel te zien, want is het mooi weer.  Eerst even een bakkie koffie naast de bus. Daarna lopen we door het park. Prachtig. Nu het mooi weer is, rijden we ook naar Pikes Peak, misschien kunnen we er wel op. Gisteren hadden we besloten dat niet te doen; regen in het dal is sneeuw in de bergen. Maar nu de zon schijnt lonkt het toch. Onderaan de berg blijkt dat slechts 13 mijl van de 19 te rijden is. En dat voor 24 dollar. Daar doen we het niet voor; als we betalen voor een berg willen we ook naar de top. Dus rijden we, zoals oorspronkelijk gepland, naar het zuiden. Jammer dat we in Colorado lang niet alles gaan bekijken, maar we kiezen voor warmer weer. Een volgende keer dan maar.

Onderweg is er veel te zien; we rijden langs de Rockies, dus is altijd wel een besneeuwde bergtop in beeld. De zon schijnt, in de bus zitten we in een t-shirt. Onderweg lunchen we buiten. Verderop drinken we koffie bij McDonalds en werken we de site bij. En dan zijn we opeens al in New Mexico. Bij het visitor center zijn we weer voorzien van een kaart en leesvoer. Rond 4 uur checken we in bij een kleine camping in Capulin. In het toiletgebouw ligt een opengeslagen bijbel, bij de dames op een tafel, bij de heren op de stortbak. En bij de wastafel staat “Wash you hands and say your prayers, because Jesus and germs are everywhere”. Maar cash konden we wel zonder bon inchecken. We vullen de watertank en zitten gezellig in de bus, want we hebben het warme weer nog niet bereikt vandaag. Lekker researchen. En we zijn aan de Spaanse cursus begonnen via een app. Moeilijk! Eerst leek het of we het woord “si” niet eens goed konden uitspreken. Het werd steeds fout gerekend. Nu blijkt dat er geen omgevingsgeluid mag zijn van radio of koken, anders verstaat de app het niet. Gelukkig maar, we hadden al de slappe lach dat “si” niet eens lukt. De nieuwe camera is geweldig, maar we moeten de nieuwe functies nog leren. Ja, druk dat reizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s