Amphitheatre and Air Force

Het is nog fris ‘s morgens, maar de zon schijnt. Van de camping rijden we naar Red Rocks Amphitheatre. Dit is een openluchttheater op een heuvel. Het podium ligt tussen hoge rode rotsen. In de verte zie je de skyline van Denver. Wat een mooie plek; het moet te gek zijn hier een concert mee te maken. Nu zijn er toeristen die komen kijken en sporters die de trappen op en af rennen. Er is ook een visitor center met een film; artiesten vertellen hoe geweldig zij het vonden hier te spelen. Grote namen hebben hier gespeeld, waaronder de Beatles. Als we alles gezien hebben rijden we naar een uitzichtpunt om te picknicken in de zon. Daarna is het tijd om te shoppen. We kopen een kruik voor als het ’s nachts echt koud is. En een nieuwe camera, omdat de oude een vlek op de sensor heeft. Pittige uitgave, maar een goede camera is essentieel.

‘s Middags rijden we naar het zuiden. We waren van plan een mooie binnenweg te nemen, maar zien daar wegens de weersvoorspellingen van af. Vlak voor Colorado Springs bezoeken we de US Air Force Academy. Rijbewijs laten zien bij de poort en de guard wil even in de bus kijken. Het terrein ligt tegen de Rockies aan en is enorm, een stad op zich. Bij het visitor center bekijken we de tentoonstelling en de film; jongeren die net van highschool komen worden gedrild en opgeleid tot officier. Interessant. Via een pad kun je naar de chapel lopen. Het is een strak gebouw waar 4 kerken in gevestigd zijn; protestants, katholiek, joods en boeddhistisch. Prachtig licht binnen. Buiten hoor je de drilinstructies en we zien kadetten in uniform lopen. Inmiddels is het grijs en guur weer. In de verte zien we de bliksem en het begint te spetteren. We rijden de snelweg weer op naar Colorado Springs. Onderweg valt er natte sneeuw. De camping die we hadden uitgekozen blijkt niks bijzonders te zijn. Dus zoeken we een Walmart in de buurt. Even checken bij klantenservice, we mogen blijven staan vannacht. Dus laten we onze gegevens achter, zodat security geinformeerd is. Goed geregeld. En zo’n gratis nacht scheelt weer op het budget (het was toch al een dure dag). Nu een beetje stoken om het warm te krijgen. Straks preventief plassen, want tussen 24.00 en 5.00 is de Walmart dicht. Wat een afwisselende dag. Morgen gaan we een flink stuk rijden, op naar warmer weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s