Boulder

De wekker gaat om het toertje van 10 uur te halen bij Celestial Seasonings, het kruidenthee merk. We zijn op tijd, maar we staan aan de verkeerde kant van het gebouw en kunnen het niet vinden. De systeembeheerder brengt ons even binnendoor, langs de kantoren. Hij hoort meteen aan ons accent dat we Nederlands zijn, omdat hij in Den Haag gewerkt heeft.

Grappig. De rondleiding begint meteen; eerst een film over het bedrijf en productieproces. Daarna lopen we door de fabriek. De groep is nog best groot, een man of 18. En dat op een maandagochtend. We dragen allemaal verplicht een haarnetje en Gerhard ook een baardnet (haha!). Kunnen we mooi bewaren voor Halloween. Het productieproces wordt op verschillende plaatsen toegelicht. Het meest bijzonder zijn de aroma’s; als je er rondloopt ruik je steeds andere kruiden. De peppermint-kamer is helemaal bijzonder; zo’n sterke pepermuntgeur dat al je bijbeholtes meteen open zijn. Aan het eind van de rondleiding kopen we natuurlijk een paar doosjes. En we gaan nog even thee proeven. Leuk en leerzaam en nog gratis ook. Na de thee rijden we naar het centrum van Boulder. In Pearl street, een winkelstraat zonder auto’s (hier heel bijzonder), zit een boekhandel met een grote reisafdeling. Hier slaan we boeken in voor Mexico; Lonely Planet, woordenboek en een campinggids. Kunnen we alvast voorbereiden. Heerlijk zo’n boekwinkel; snel eruit anders blijven we kopen. Om te lunchen rijden we naar Chautauqua Park, met uitzicht op de bergen. We eten in de bus, maar doen daarna nog even een hike door de heuvels. Lekker.

We besluiten richting Denver te rijden en niet zo laat naar de camping te gaan. Tijd om te relaxen en de indrukken van afgelopen dagen te verwerken. De eerste camping in Golden is vol, maar bij de tweede lukt het wel. Het is wel duur, want rond Denver zijn er weinig campings. We draaien een wasje en zitten buiten, kan net qua weer. Door op een rots op het campingterrein te klimmen kun je Denver zien, zo’n 11 mijl verderop. We eten in de bus en gaan daarna in het “clubhuis” zitten; een grote huiskamer met tafels, een grote bank en een TV. Beetje buizen, internetten en researchen. Ondertussen hangt de natte was in de bus. Dus snel naar bed straks, want het zal wel fris zijn. Lekker rustig dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s