Rocky Mountain National Park

 
We hebben de wekker gezet voor onze ontbijtafspraak. Prima geslapen; het was gelukkig niet koud. Na thee en douchen rijden we weer naar het huis van Antoine en Chantal. De moeder van Chantal is er ook om te helpen als de baby er is. De gordijnen zijn open; de baby is er nog niet. Zodra we binnen zijn, spelen we meteen een spel met hengel en visjes met de kids. Daarna zitten we gezellig met z’n allen aan tafel. En we praten natuurlijk over reizen; zij hebben ook plannen. Met kinderen, helemaal stoer. Ondertussen moet er natuurlijk nog even geknutseld worden. We laten de bus uitgebreid zien, zodat ze ideeën kunnen opdoen. Rond 11 uur gaan we weg. Na onze eerste ontmoeting in Maine, een half uur op een parkeerterrein, hebben we een super leuke tijd hier gehad. Heel bijzonder dat het zo snel klikt. En wat een gastvrijheid.
 
We rijden via een mooie kronkelweg door een kloof naar Estes Park. Even boodschappen doen en buiten lunchen. Heerlijk dat we eind oktober buiten kunnen zijn. Bij het visitor center halen we een kaart op. We besluiten toch Rocky Mountain National Park in te rijden. Er is wel sneeuw gevallen, maar de wegen zijn schoon. De Trail Ridge Road kun je voor een deel rijden; op grote hoogte is deze voor het seizoen gesloten. Het is zondag en behoorlijk druk in het park. Al snel zien we de eerste wildlife jam; als er een file staat of slordig geparkeerde auto’s dan is er iets te zien. Een grote elk met een enorm gewei (ook wel wapiti genaamd, een heel groot hert, formaat paard) ligt tussen de bomen te relaxen. Wow. Verderop weer drukte vanwege elk; nu vanwege een paar vrouwtjes met kleintjes. Ze komen dicht bij de weg om te grazen. Prachtig. We rijden de route tot de afsluiting en stoppen bij verschillende lookouts. Soms staan we in de sneeuw. Mooie vergezichten. En de bus houdt het prima, ook op 3.200 meter.
 
We rijden het park uit en nemen de Peak to Peak highway. Onderweg stoppen we bij een kerkje om koffie te zetten en de kerk te bekijken. Bij het bergdorp Nederland (zo heet het echt) maken we natuurlijk een foto. Dan rijden we de High Country uit naar Boulder. Bij Starbucks pakken we op het terras een koffie en internet om een camping te zoeken. Niet veel verder in Longmont is er een camping bij een Fairground; hier worden paarden geshowd en verhandeld. We koken in de bus en zijn best moe. Prikogen van de felle zon in de bergen. Maar wat een mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s