Nebraska

Voor vandaag is er regen voorspeld. Wij plannen een stuk te rijden, dus het maakt niet zo veel uit. Als we wakker worden is het nog droog. Al snel rijden we Nebraska in. Wat een leegte; kilometers geel gras in een vlak landschap met in de verte af en toe een heuvel. Ook de snelweg is rustig, alleen een paar vrachtwagens.

Na een uur pauzeren we bij McDonalds voor koffie en internet. Voor $ 1.50 per 2 koffie kun je het haast zelf niet zetten. Even lunchen in de bus en weer de weg op. Zodra we weer verder rijden begint het te regenen. Verderop bij Alliance gaan we naar Carhenge; Stonehenge nagebouwd met auto’s. Lachen. We kijken rond in de regen, maar gaan dan snel weer verder. Bij Chimney Rock Historic Site bekijken we het museum en natuurlijk de film. Deze rots in de vorm van een schoorsteen was een herkenningspunt voor mensen die te voet of met huifkar naar het westen trokken begin 19e eeuw. Leuk klein kijkje. Eind van de middag checken we in op de camping in Gering. 

Omdat het nog steeds regent besluiten we te gaan eten bij Applebee’s, want de bus is koud door de regen. Leuke tent is dit; sportbar en familierestaurant in één. Daarna gaan we naar de film. We zijn vroeg, dus bekijken we de Halloween winkel in het winkelcentrum. Een enorme zaak met kostuums, spullen om je tuin te versieren, veel skeletten en afgehakte armen. En een heel schap met gereedschappen om pompoenen te versieren en uit te hollen. Halloween is echt groot hier. Daarna naar Bridge of Spies, hele goede film. Maar koud; die airco staat zo hoog in de bioscoop dat we er met een koude neus uit komen. Weer op de camping zetten we nog even thee om op te warmen. Lekker dagje. Wel hebben we een kleine lekkage bij het dakraam als het flink regent, maar dat is met keukenrol te stelpen. Als we weer in een warmer gebied zijn, moeten we maar op het dak klimmen voor onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s