Mount Rushmore

Weer vroeg wakker, door het tijdverschil. De meeste trucks zijn al weg, niks van gemerkt. Voor 8 uur zitten we al bij Starbucks voor koffie en internet; marathon skype sessie met de home base. Voor de prijs van 2 koffie kun je ongegeneerd 2,5 uur internetten, ideaal. Eind van de ochtend doen we boodschappen bij Walmart.

Meteen maar even vroeg lunchen in de bus, want we zitten in het vroege ritme. We rijden daarna door de Black Hills naar Mount Rushmore. Onderweg veel attracties die proberen mee te liften op de stroom toeristen die naar deze regio komt. Wij laten ze voor wat ze zijn en gaan voor het echte werk. Vanaf de weg er naar toe zien we de 4 presidenten al in de rotsen. Eenmaal daar lijkt het veel kleiner dan we dachten. We staan toch nog aardig ver weg. Op een foto in het visitor center zien we dat een neus toch al snel een meter of 4 groot is. Hier bekijken we een film en expositie over de totstandkoming tussen 1925 en 1941. Wat een onderneming. Daarna lopen we de presidential trail die onderlangs het beeldhouwwerk loopt. Zo zien we toch hoe groot het is; je kijkt zo in enorme neusgaten van de big 4. Leuk om hier te zijn.

Mount Rushmore - George - Thomas - Teddy - Abe - Gerry
George, Thomas, Teddy, Abe & Gerry

Weer in de bus rijden we naar een camping. We hadden in een campinggids er één gevonden die het hele jaar open is. Onderweg ziet Lesley dat er geen douches zijn; niet handig. Gelukkig komen we langs een andere camping die nog open is. Maar een paar plekken zijn bezet en het lijkt of we de eigenaar tijdens zijn middagdutje hebben gestoord. Het is spotgoedkoop en we hebben een plek met uitzicht op Crazy Horse, een groot beeldhouwwerk van een indiaan op een paard dat nog lang niet af is. We kunnen nog lekker buiten zitten, het is een graad of 18. En we kunnen hier boeken ruilen; maar goed ook want we lezen zo veel dat we bijna door de voorraad waren. Nu staat de countryzender op, de enige in de lucht. Even een dagje wat rustiger aan gedaan na de volle dag van gisteren.

Mount Rushmore - oude foto van constructie
De bouw tussen 1925 en 1941

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s