SD Scenic Byway

’s Morgens rijden we een klein stukje naar het centrum van Mitchell, naar het Corn Palace. Het is een groot gebouw, versierd met maiskolven en graan. Kunstige kitsch. Je kunt ook binnen kijken, waar de geschiedenis van het Corn Palace wordt beschreven (sinds eind 19e eeuw) en de bekende zangers die er hebben opgetreden.

Er is een grote zaal met een podium en basketbalveld. Interessant kijkje. Vanuit Mitchell rijden we daarna een stuk via de snelweg naar Chamberlain. Hier is een rest area op een heuvel met mooi uitzicht over de Missouri rivier. Binnen is er een visitor center en een tentoonstelling over Lewis & Clark. Deze ontdekkingsreizigers zijn op veel plekken in Amerika geweest, dus we komen ze wel vaker tegen. Ook zien we hier dat vandaag het fazant-jachtseizoen begint; dat verklaart al die mensen in jagerskleding die we overal zien.

Na lunch in de bus pakken we de Native American Scenic Byway. Zodra we de Missouri oversteken verandert het landschap van vlak akkerland in heuvels. Veel grasland en mooie doorkijkjes. Prachtige route. Rond 3 uur zijn we bij Pierre. Hier willen we inchecken bij een state park. Dat valt nog niet mee, want je moet bellen voor een site. De gratis telefoon op de camping doet het slecht en boeken via internet werk niet. Gelukkig kunnen we bellen met Skype en dan is het snel geregeld. We gooien een wasje in de machine en skypen nog even met Nederland. Op onze site hangen we de was in de zon. Stonden we vanmorgen nog bij de lookout in winterjas, nu zitten we in een t-shirt. We eten nog lekker buiten en zitten nu met een discozender op de radio te swingen in de bus. Nice.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s