Frank Lloyd Wright

’s Morgens rijden we eerst even naar Barneveld om een foto te maken van het plaatsnaambord. Het blijft vreemd hier Nederlandse namen te zien. Daarna rijden we via een klein binnendoor weggetje naar het noorden. Onderweg zien we een bald eagle, dus stoppen we om te kijken.

Verderop gaan we naar Taliesin. Hier zijn verschillende gebouwen van architect Frank Lloyd Wright te bezoeken. Wij boeken de tour van een uur in de architectuurschool. Omdat we vroeg zijn drinken we eerst koffie bij de bus in de zon. Een vrouw spreekt ons aan; zij heeft voorouders uit Amersfoort. Toevallig. Om half twaalf gaan we met 10 andere bezoekers en gids Mickey in een busje. Vanaf dat moment luisteren we ademloos naar de gids; wat weet hij veel te vertellen. Het is duidelijk te merken dat hij ooit docent is geweest. Hij vertelt de geschiedenis van de familie en wijst de bijzondere details van de gebouwen aan. En hij vertelt leuke anekdotes en quotes. Het uur vliegt voorbij en gelukkig komt het busje ons 10 minuten later ophalen, zodat het nog wat langer duurt. Zeer interessant. Buiten in de zon lunchen we daarna aan een picknicktafel.

’s Middags gaan we en stuk rijden. Mooie weg door het platteland met veel akkerbouw en af en toe koeien. Om 3 uur pauzeren we voor koffie en internet. En we stellen de ambitie bij voor vandaag; de eerder uitgezochte camping is een beetje te ver. De afstanden zijn ook hier enorm. Dus zoeken we een andere camping uit. Dat vergt in het naseizoen wat voorbereiding, want er zijn al veel campings dicht. We kunnen dus niet meer op de bonnefooi ergens naartoe rijden. Vanaf november wordt het helemaal uitzoeken. Nadat we de Wisconsin rivier zijn overgestoken naar Iowa verandert het vlakke land in heuvels, maar met evenveel akkerbouw. Precies om 5 uur zijn we bij de camping. De baas had net zijn kantoor op slot gedraaid, maar wil ons nog wel registreren. De bus staat nog even in de zon, voordat ie achter de heuvels verdwijnt. Vannacht is het 0 graden, dus wij zitten weer in de winteropstelling met alle dekens paraat. Eerder zelfs een extra fleece-dekentje gekocht. Maar wat een mazzel met het weer; iedereen die we spreken zegt dat het normaal gesproken veel kouder is.

{flickr photo=22020479209}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s