Cheese in Wisconsin

Weer prima geslapen bij de truckstop. Wel af en toe wakker als er naast ons stationair gedraaid wordt. Om half 10 rijden we weg en we nemen de provinciale weg. Dat spaart tol uit en is bovendien veel leuker. Het landschap is vlak en het mais staat dor in het veld. Bij een andere truckstop zetten we een bakkie.

Even buiten opwarmen in de zon; als we naar het noorden rijden en het buiten fris is, zitten we met koude handen en voeten in de bus. Het laatste stuk naar Madison nemen we de snelweg. Eerst maar langs het visitor center. Het is niet meer dan een balie met een paar folders in een saai kantoorgebouw. Maar de jongen die er werkt is superenthousiast over zijn stad. We krijgen een hele stapel folders, leuke tips en mogen de bus parkeren bij hun kantoor op de personeelsparkeerplaats. Ook bespreken we met hem de route die we richting South Dakota willen nemen. Hij komt uit de regio, dus hij kan het weten. Wat een grappige vent. We lopen naar het centrum, waar we in een leuke tent lunchen. De specialiteit is cheese curds (gefrituurde kaasfrustels), dus we delen een portie en nemen een salade. Lekker.

‘s Middags bekijken we de State Capitol. Na enig zoeken vinden we de trap naar het observation deck voor mooi uitzicht over de stad die tussen 2 meren ligt. Binnen is een mini-museum over het gebouw. Een man geeft uitleg over de geschiedenis en bijzondere weetjes. Weer buiten lopen we de hoofdstraat af. Wat een leuk plaatsje; veel eettentjes, overal fietsers en studenten. Het blijkt warmer te zijn dan gebruikelijk en mensen genieten buiten van de zon. Bij de campus bezoeken we het Chazen Museum of Art; groot, gratis en met werken van Dali, Karel Appel, Piet Mondriaan en een heleboel Hollandse meesters waar wij nog nooit van gehoord hadden. Erg leuk. Op aanraden van onze VVV-vriend bezoeken we kaaswinkel Fromagination. Wisconsin is de kaas-staat en dit is een speciaalzaak. Bij de kassa staat een mand met orphans; reststukjes kaas voor een paar dollar. We kopen er een paar om later te proberen. Nog even kijken bij het Monona Terrace en dan pikken we de bus weer op. Bij Blue Mound State Park checken we in op de camping, door geld in een envelopje te doen. De sunset pakken we mee vanaf 2 torens op de heuvel waar dit park ligt. Prachtig rood licht over de herfstkleuren. Weer op de camping blijkt het douchegebouw gesloten te zijn, terwijl op internet stond dat het open zou zijn. Dat wordt morgen weer een keteltje opzetten om te poedelen in de bus (voor de tweede dag). We eten brood met de weeskaasjes. Topdag in mooi Madison!

{flickr photo=22210786931}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s