Indiana Dunes

Na het ontbijt doen we eerst een korte hike in het State Park. Over een duin met daarop een bos naar een uitzichtpunt over Lake Michigan. Dat willen van dichtbij bekijken, dus rijden we daarna met de bus naar de kust. Met een beker koffie in de hand lopen we naar de kust. Het waait behoorlijk.

Een kite-surfer maakt hoge sprongen en raakt zijn surfbord kwijt. Lesley wijst aan waar hij ‘m kan vinden. We rijden weer naar Holland om boodschappen te doen. En we skypen met onze jarige neef, hoewel de verbinding slecht is. Lunchen doen we bij DeBoer’s Bakkerij & Restaurant. Geen kroket op de kaart, maar wel een omelet “Jan Kaas”. Lammert de Boer is in 1956 vanuit Kollum naar hier gekomen. Er staat in het restaurant een oude bakkers-bakfiets en er is een geveltje beschilderd met het adres in Kollum. Het telefoonnummer had in 1956 nog 3 cijfers. We eten heerlijk en kopen stroopwafels en een t-shirt met Gezellig op de voorkant. Op de achterkant wordt in het Engels geprobeerd het te vertalen. Erg leuk.

In downtown Holland gaan we op zoek naar stickers met de Nederlandse vlag voor op de bus, omdat we vanaf Mexico duidelijk Nederlands willen zijn (en niet Amerikaans). Als we ergens die stickers kunnen kopen, is het hier wel. Bij het visitor center informeren we en er wordt gebeld met een winkel; ja bij Fris zijn er stickers. Na het shoppen maken we nog een foto bij molen DeZwaan, onderdeel van een tuin. De attracties zijn ook hier dicht, maar je kunt wel wandelen. In het veld worden de bloembollen gepoot.

Om 3 uur rijden we weg uit Holland. Het spettert een beetje nu we in de bus zitten, dus we zijn van plan om een flink stuk te rijden. Het schiet behoorlijk op, met 2 uur zijn we al bij Indiana Dunes National Lakeshore. We checken in op de camping. De camphost attendeert ons erop dat we de sunset over Chicago niet mogen missen rond 6 uur. Vreemd, het is 10 voor 6 en de zon staat nog hoog. Dan bedenken we dat we nog een uur hebben, omdat Indiana in een andere tijdzone ligt. Op het strand aan Lake Michigan zitten we heerlijk in de zon, die langzaam zakt. Chicago is niet te zien omdat het heiig is, maar de sunset is er niet minder mooi om. Terug op de camping maken we een noedelsoepje. Wat een leuke volle dag vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s