Holland MI

Wat een mazzel met het weer, strak blauwe lucht. We pakken in en parkeren bij een opstappunt van de River Trail. Op deze route zijn veel hardlopers, wandelaars en fietsers. Langs de rivier fietsen we naar de campus van Michigan State University. Mooie gebouwen en rustige buurt.

Lekker sfeertje altijd, zo’n campus. We bekijken het Broad Museum of Art, een gratis museum gerund door studenten. Daarna even koffie op een terrasje en dan fietsen we terug naar de bus. Bij de rivier vinden we een picknicktafel, gewoon lunchen in een t-shirt, top weer.

We rijden vanmiddag naar Holland, Michigan. Twee uur rijden via een saaie snelweg. Maar eenmaal daar spotten we veel Nederlandse namen van bedrijven en borden in de vorm van een klomp of molen. Bij Nelis’ Dutch Village stappen we uit. Het is een attractiepark dat lijkt op de Zaanse Schans, met trapgeveltjes, grachtjes en Nederlandse straatnaambordjes. Het park is dicht, maar de winkel is wel open. Sta je aan de andere kant van de wereld te poseren in reuzeklompen! Wat een enorme collectie aan Hollandse troepjes, zelfs een Delfts Blauw tegelschilderij ter waarde van $ 20.000. Lachen, zeg. Ze hebben ook ook drop, beschuit en stroopwafels. Maar een pak hagelslag voor $ 8 is ons een beetje te gek. Zo erg missen we Hollandse waren nu ook weer niet. Verderop in Holland State Park gaan we kamperen. Terwijl Gerhard incheckt per telefoon, kletst Lesley nog wat over de bus. Op de vraag waar we vandaag komen zeggen we hier Holland, the country, anders denken ze dat we hier wonen. We zitten nog lekker buiten te lezen. Nu binnen met de kaart erbij de route uitstippelen voor de komende dagen. Morgen nog even naar downtown Holland.

{flickr photo=22088491042}{flickr photo=21914077949}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s