USA again

Het is heerlijk weer, helder en fris. Zodra we gedoucht hebben zetten we de bus bij het strand, even een bakkie doen bij het meer. Daarna volgen we de provinciale weg richting de grens. Vlak voor de grens besteden we het laatste Canadese muntgeld bij Tim Hortons, onze vriend van de afgelopen 4 maanden.

Dan op naar de USA. We zitten al klaar met de paspoorten en de map met auto-import-papieren. Het is normaal gesproken één van de drukste grensovergangen, vooral met vrachtverkeer. Maar vandaag is het zaterdag en bovendien in Canada lang weekend, dus er staat nauwelijks een rij. Nog voordat we aan de beurt zijn komen er 2 douane beambtes naar ons toe. Ze stellen wat vragen en willen even achterin kijken en in de bus. Het gaat snel, even onder het dekbed kijken en in de koelkast. Ze vinden het een bijzondere auto en grappen “where do you keep the dog ears”, alsof we de auto uit Dumb and Dumber rijden. En wij maar denken dat de bus stoer is. We mogen doorrijden naar het loket, waar weer de standaardvragen gesteld worden, waar zijn jullie geweest en hoe lang wil je de USA in. Om aan de veilige kant te zitten zeggen we 6 maanden. Prima, have fun. En weg rijden we, we zijn er beduusd van. De map met auto-papieren kan weer opgeborgen worden; niemand vraagt ernaar. Vreemd genoeg hebben ze geen stempel in ons paspoort gezet. Even twijfelen we of dat OK is. Terugrijden en in discussie gaan met de Amerikaanse douane is geen goed idee. Maar de paspoorten zijn gescand, dus we laten het zo.

Dan zijn we opeens weer in de USA, sneller dan gedacht. Bij het visitor center halen we een stapel folders en een kaart. En we kunnen weer buiten lunchen, zo warm is het. We besluiten naar Lansing te rijden, de hoofdstad van Michigan. Met zo’n 2 uur rijden zijn we er. Na inchecken op de camping gaan we in de stad checken waar het Oktoberfest is, dat is toevallig net nu. Maar de toegangsprijzen zijn fors. Dus halen we in plaats daarvan bij Walmart een flesje wijn en zitten we lekker buiten op de camping. In de bus internetten we en ruimen we de Lonely Planet van Canada op. Andere dollars in de portemonnaie en we zijn we klaar voor Amerikaanse avonturen.

{flickr photo=21468686353}

De bus lijkt toch niet op de dog car van Dumb-and-Dumber? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s