Stratford Festival

Het is frisser dan gisteren, maar weer een mooie dag. Rond half 11 rijden we weg bij de camping, zo’n 30 km naar Hamilton. Daar gaan we naar HMCS Haida, een boot uit de Tweede Wereldoorlog. Voordat we aan boord gaan kletsen we ieder afzonderlijk met geinteresseerden over de bus en de reis.

Het oorlogsschip is mooi gerestaureerd en je mag veel bekijken. Steeds klimmen we via de smalle ladders en door luiken. Erg leuk, we zijn er bijna 2 uur bezig. Aan de picknicktafel naast de boot lunchen we in de zon, waarna we weer de weg op gaan.

’s Middags rijden we naar Stratford. Hier is het Stratford Festival, een theaterfestival ter ere van Shakespeare. We hebben vanmorgen via internet kaartjes besteld voor She stoops to conquer, een comedy uit 1773. We zijn al vroeg in Stratford, dus halen we een stadskaart bij het visitor center en lopen we langs de Avon rivier. Schattig plaatsje, doet echt een beetje Engels aan. In het hoofdtheater aan het water printen we de toegangskaarten uit. Daarna lopen we terug naar het centrum voor koffie en internet. We eten luxe burgers in een restaurant naast het theater, waarna we ons omkleden in de bus. Dat wil zeggen een blouse aan i.p.v. een t-shirt, want echte theaterkleding hebben we niet mee. Het is een mooi theater en we hebben prima plaatsen. Vooraf lezen we even waar het over gaat. Wat een leuk toneelstuk. En Canadezen zijn goedlachs, dus de sfeer zit er meteen goed in. Om half 11 staan we weer buiten. We rijden een klein stukje naar Walmart. Vanmiddag hadden we al gevraagd of we hier vannacht mogen staan. Geen probleem. Ze sluiten om 11 uur en we zijn er net op tijd om nog even naar de WC te gaan. Wat een topavond!

{flickr photo=21865664458}{flickr photo=21432420033}{flickr photo=22027373026}

Fotograaf gekiekt – Justin Bieber heeft een ster in zijn hometown Stratford – Theater in Stratford

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s