Niagara Falls

Het is miezerig weer. net als in 2004, toen we ook de Niagara Falls bekeken hebben. Eind van de ochtend parkeren we zo dichtbij mogelijk voor een acceptabele prijs. Want een toeristische toestand is het hier. De omgeving rond de watervallen lijkt wel één groot attractiepark. Maar het is niet erg druk. 

Zo’n 75% van de toeristen komt uit Azië. We halen een koffie bij Starbucks en lopen langs de watervallen. Nog steeds prachtig. Omdat we hier eerder geweest zijn en toen alle toertjes gedaan hebben (boot en behind de falls) besluiten we nu alleen rond te lopen. Leuk om hier weer te zijn. We halen de bus weer op en rijden naar een winkelcentrum. Omdat we vanavond weer op familiebezoek gaan, kopen we een aardigheidje voor de kinderen. En lunchen in de bus, voordat we weer naar Toronto rijden.

We zitten voor de spits, dus het rijdt lekker door. Binnen 2 uur zitten we boven Toronto in Holland Landing, toepasselijke woonplaats voor onze Canadees-Nederlandse familie. Omdat we vroeg zijn gaan we nog wat internetten in een overdekt winkelcentrum. Daarna rijden we naar het huis van achter-achterneef Adrian en zijn gezin. Jane, z’n moeder, is er nu ook. Haar hebben we nog niet eerder gezin. Wat lijkt ze op Gerhard z’n moeder! Adrian heeft biertjes uit Ontario in huis gehaald en zet de bbq aan. We leren dat Canadezen de bbq zo plaatsen dat ie naar de deur gerold kan worden, zodat je alle seizoenen kunt bbq-en. We hebben een super gezellige avond; lekker eten aan de grote tafel. Brody van 4 zit nog even achter het stuur in de bus en Sydney van 2 danst als ze in de bus staat. Schattig. Om half 10 rijden we weg. Bijzonder dat je zo snel vertrouwd bent met mensen die je net ontmoet hebt. We rijden in een uur richting Mississauga. Hier overnachten we bij een truckstop, zodat we morgen snel bij de garage zijn voor de servicebeurt. We hebben al eens eerder op een truckstop gestaan langs de snelweg. Dat was niks vergeleken met deze plek; compleet met tankstation met grote tanks, douches en toiletten en een winkel. Er staan zeker 50 trucks. En nu ook een klein busje. We zetten ‘m bij de trekkers, anders lijken we helemaal klein. Gordijnen dicht en slapen. Wat een leuke dag weer.

{flickr photo=21841055809}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s