All in the family

Vandaag gaan we op bezoek bij tante Teresa, zus van Gerhard z’n oma, en oom Dirk. In de jaren 50 zijn ze naar Canada geëmigreerd. We hebben eerder al gebeld dat we vandaag langskomen. ’s Morgens doen we rustig aan op de camping. Daarna willen we een aardigheidje kopen.

In de mall is alleen de Bulk Barn open op zondag, maar om nou met een zak zelf geschepte muesli aan te komen is ook vreemd. Dus moeten we op zoek naar wat anders. Langs de snelweg bij Onroute gaan we koffie drinken. Daar vinden we in een winkeltje koekjes en snoepjes. Met een touwtje maken we er een pakketje van, met een visitekaartje en klompje erbij. We lunchen bij Onroute in de bus. Een man komt nog even praten over de bus. Even later klopt ie aan en geeft zijn kaartje; als we problemen hebben met de bus weet hij wel iemand die het kan maken. Grappig.

We hebben om 2 uur afgesproken bij de seniorenflat. Op de gang staat Teresa ons al op te wachten. En het is precies Gerhard z’n oma, twee druppels water. Ze praten liever Engels. We drinken een kopje thee en gaan daarna naar Grace, hun dochter. Dus hijsen we Teresa en Dirk in de bus. Zij zit voorin bij Gerhard en wijst de weg. Enig. Bij het huis van Grace en Herb zijn ook hun kinderen en neef met zijn gezin. Wat een hartelijke ontvangst. We zitten gezellig in de keuken aan een drankje en skypen daar met Gerhard z´n ouders. Jane, de zus van Grace, woont verder weg, dus we skypen ook nog even met haar. We blijven eten en slapen. Niet in de bus, maar lekker warm in de logeerkamer. Met het toilet op een paar meter afstand. Heerlijk luxe vergeleken met ´s nachts met jas aan en muts op en een hoofdlamp naar de wc hiken! Wat een gastvrijheid. En het voelt als familie, ook al is het ver weg. Dinsdag gaan we naar Adrian en z´n gezin. Jane is er dan ook, dan kunnen we haar ook ontmoeten. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s