Big city Toronto

Vroeg op voor een dagje stad. We rijden met de bus naar het metrostation, waar je op zaterdag gratis blijkt te kunnen parkeren. Daarna met de metro naar het centrum. Al met al is het vanaf de camping een uur om er te komen. Bij de halte waar we uitstappen zou een visitor center zitten, maar dat kunnen we niet vinden.

We staan toevallig op het centrale plein, een mini Times Square. Er is live muziek en er staan poutine-kramen (patat met kaas en jus). Op het podium speelt een Kiss tribute band, compleet met pakken en schmink. Lachen! Koud om in je borsthaar gitaar te spelen. Het blijkt dat vandaag het wereldrecord poutine eten wordt gehouden. Getsie. We lopen naar City Hall, waar we een kaartje oppikken van de stad. Het is guur weer, mutsen op en kraag omhoog. Daarom bekijken we Toronto ondergronds via PATH. Dat is een stelsel van winkelcentra en hotels, die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Zo kun je een heel eind onder de stad lopen lopen, warm en droog. Soms door een parkeergarage en zelfs met een omleiding waar security mensen de weg wijzen. Het lijkt wel spoorzoeken. Grappig! Af en toe komen we even boven om de lobby van een hotel te bekijken. Bij toeval doen we dat ook bij Brookfield Place. Het gebouw is al mooi, een soort hoge glazen passage. Er is een World Press Photo tentoonstelling; mooie en indringende foto’s. We bekijken ze allemaal.

Onder aan de CN tower gaan we eerst lunchen; heerlijk gegeten met een enorm glas wijn. Daarna gaan we de toren bekijken, de topattractie van Toronto. Bij de kassa wordt gezegd dat het een uur wachten is. Toe maar, denken we. Maar omdat het zo hard waait kunnen de liften niet zo snel gaan als normaal. Dus wachten we 2 uur. Dat is wel erg lang. Maar er is internet, dus lezen we bij. Inmiddels regent het buiten, dus het is prima om binnen te zijn. Eenmaal boven is het uitzicht ondanks de grijze lucht wel weer mooi. En er is een glazen vloer, waar toeristen op liggen voor een foto (Lesley ook) of op springen om te kijken of de vloer het houdt (wij niet). Weer buiten gaan we nog even naar Starbucks en daarna met de metro weer naar de bus. Nu zitten we aan de thee, beetje opwarmen. Leuk dagje stad, maar voor ons wel weer genoeg. Morgen op visite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s