To Toronto

We zetten de wekker, zodat we niet weer een gat in de dag slapen. Zeker nu de dagen korter worden, willen we maximaal genieten van het buiten zijn. Het is prachtig weer, maar guur. Na het ontbijt snel aankleden om een uurtje te hiken. Leuk park; je merkt nauwelijks dat je zo dicht bij de snelweg zit.

Na de hike rijden we naar het douchegebouw aan de andere kant van de camping. Weer fris gaan we naar Big Chute Marine Railway. Dit is onderdeel van de Trent Severn Waterway, die 400 km aan meren en rivieren met elkaar verbindt d.m.v. sluizen. In Peterborough hebben we eerder al de lift lock bekeken. Hier in Big Chute worden de boten op een wagon via rails over land getrokken om de bijna 18 meter hoogteverschil te overbruggen. Weer mazzel; ze beginnen net 2 boten omhoog te rijden. Een stuk gaat over de weg, het verkeer moet achter de slagbomen wachten. Wat een vreemd gezicht. En het gaat ontzettend snel. Aan de andere kant ligt alweer een boot klaar om naar beneden te gaan. Leuk. In de bus op het parkeerterrein lunchen we; even opwarmen met bouillon en een gebakken ei.

We rijden een stuk binnendoor en sluiten daarna aan op de snelweg. Even pauze bij Onroute, een rest stop waar ook Starbucks zit. Er komt net een bus highschool kids aan, dus de wifi wordt ontzettend traag. Laat in de middag checken we voor 2 nachten in op de camping in Brampton, een voorstad van Toronto. Dan rijden we naar een winkelcentrum, waar we eten in de foodcourt en naar de film gaan. The Martians, erg leuk. Nu zijn we weer op de camping, uitzoeken hoe we morgen naar Toronto gaan. Dagje grote stad morgen.  

{flickr photo=21888518122}{flickr photo=21279397583}{flickr photo=21277760114}{flickr photo=21712667238}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s