Muskoka Lakes

Vannacht moest ook de tweede slaapzak nog op het bed om het warm te hebben. Maar dan slapen we ook prima, tot half 10! Wakker met een frisse toet, 6 graden in de bus. Het is mooi weer, strak blauw en koud. Snel douchen om warm te worden en buiten in de zon ontbijten. Dan rijden we door de Muskoka Lakes, een landelijk gebied tussen ontelbare meertjes.

We tanken in een klein plaatsje en kopen een nieuwe gasfles. Het duurt even voordat de oude Aziatische baas naar buiten komt om de gasfles uit het rek te pakken. Met een stok schuifelt ie voetje voor voetje naar zij auto. We denken nog dat ie de 15 meter naar het rek wil gaan rijden, maar hij klopt op de motorkap om zijn vrouw wakker te maken, die in de auto zit te slapen. Grappig! In Bracebridge lopen we een klein rondje om de watervallen te bekijken. Ook is er een brug waaraan BH’s hangen; dit weekend is hier een sponsorloop voor borstkanker. Bij het visitor center pikken we internet op om in het zonnetje te skypen. Bij de bus lunchen we op een stoep bij het water.

Een stukje verder in Gravenhurst bezoeken we het ouderlijk huis van Bethune. Deze Canadese arts heeft in de jaren 30 in China gewerkt. Daar is hij een held. De tentoonstelling is dan ook naast Engels en Frans ook in het Chinees. Zo’n 90% van de bezoekers is Chinees. In China staat Bethune in de geschiedenisboekjes en kent een hele generatie Chinezen de toespraak van een jonge Mao tijdens de begrafenis van Bethune uit z’n hoofd. En wij hadden nog nooit van ‘m gehoord. Net als wij weg gaan komt er net weer een hele groep Chinezen aan, druk fotograferend. Bijzonder. Rond half 4 checken we in bij Six Mile Lake Provincial Park. Het park is vrijwel leeg. We hebben een mooi plekje op een rots aan een watertje. Tot 6 uur kunnen we in de zon buiten zitten. Nu zijn we nu aan het inlezen; we hebben het plan wat omgegooid en rijden morgen al richting Toronto. Lekker rustig dagje vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s