Algonquin indoors

De weersvoorspelling is hier behoorlijk accuraat; vannacht ging het regenen en vanmorgen regent het nog een beetje. Dus slapen we lekker uit. We zijn allebei inmiddels behoorlijk verslaafd aan lezen, zo’n ochtend komen we makkelijk door. Weer een boek uit, dus hopelijk treffen we binnenkort weer een camping waar je boeken kunt ruilen, anders hebben we geen voorraad.

We rijden naar het visitor center voor een warme lunch. Ook kun je er internetten. Omdat ze hier internet via de satelliet hebben is het met slecht weer instabiel. Dus zetten we ons eigen internet via de SIM kaart maar even aan. Na de lunch bekijken we de film en de tentoonstelling over de natuur van het park. Altijd leerzaam en mooi opgezet.

Inmiddels is het zo goed als droog. We rijden nog even naar de oostkant van het park voor het Logging Museum. Weer een film, die speciaal voor ons wordt aangezet. Daarna bekijken we het openluchtmuseum waar de houthakkershistorie te zien is. In de park vindt bosbouw plaats; af en toe zie je op de highway een houttruck rijden. Door het slim te doen blijft de natuur mooi, groeit het hout sneller en merken de toeristen er niks van. Interessant. Eind van de middag checken we in op een andere camping binnen het park. Nog maar even een wasje, ook al zal drogen een uitdaging worden met dit weer. We eten nog wel buiten (13 graden), maar gaan snel naar binnen. Om te zorgen dat het woongedeelte niet klam wordt, hangt de was voor in de cabine. Door de op maat gemaakte scheidingswand-doeken op te hangen zitten wij nu warm en droog. Scheelt een paar graden! Maar als je eruit moet, moet je een weg banen door de natte was. Morgen zetten we vroeg de wekker, om sunrise en misschien wildlife te zien. Naar verwachting is het dan 5 graden. Brrr.

{flickr photo=21637489539}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s