Science North

Het is bewolkt, zoals voorspeld. Prima, want wij hebben een dagje museum gepland. Eerst skypen we nog even op de camping. Om 11 uur zijn we bij Science North. Het is een museum dat verschillende wetenschappen laat zien. Een vlindertuin, insecten, kikkers, een stekelvarken en een bever.

Uiteraard houden we allebei even een spin vast en aaien we een slang. Verderop het zonnestelsel en een film over zwaartekracht. Je kunt kleine proefjes doen om zwaartekracht beter te begrijpen. Lesley draait 2 minuten rond in de human gyroscope, een apparaat met draaipunten over 3 assen. Daar je zwaartepunt te veranderen controleer je de bewegingen. Astronauten trainen ook in zo’n apparaat. Gek genoeg word je er niet misselijk van, terwijl je toch over de kop gaat. Conclusie: astronaut material! We testen het spijkerbed en bedienen een robotarm. Lesley is nog vrijwilliger in een proef met electronen: haren recht omhoog en aluminium bakjes op je hand die wegvliegen door de ontlading. Nog een film over de Great Lakes en één over wildfires. En bij de lunch doen we ook nog een proef: we nemen gefrituurde augurken. Lekker! Om 3 uur gaan we weg, veel geleerd. Wat een super leuk museum.

Voordat we de snelweg op gaan, halen we eerst boodschappen voor de komende dagen, want we gaan de natuur weer in. Eerst maar eens rijden, we zien wel hoe ver we komen. Na 2 uur rijden zijn we bij Killbear Provincial Park. Hier klaart het weer op en we eten nog buiten. Vlak langs onze site komen 2 herten voorbij. Wel een beetje onrustig koffie drinken in het donker, want ook hier kan een beer zitten. Telkens als we iets horen schijnen we snel met een zaklamp in de bosjes. Maar het zijn vooral eekhoorns die eikels en dennenappels los knagen in de boom en later op de grond verzamelen. We gaan nog even bij het strandje kijken; het is bijna volle maan en de wolken zijn opgelost. Mooi. Na al die astronomie weetjes wijzen we zo een paar sterrenbeelden aan. Nu een beetje relaxen. Morgen weer lekker buiten.

{flickr photo=21529522400}{flickr photo=21094725744}{flickr photo=21530610289}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s