Hikes and Planets

Het is half bewolkt en iets frisser, maar nog steeds heerlijk najaarsweer. Dus doen we dezelfde routine als gisteren; ontbijten en aankleden. We hiken de Cranberry Bog trail. Tja, weer mooi. Bos, meertjes en rotsen. Er staat 2,5 uur uur voor, maar wij doen het binnen 1,5 uur. Dus of we zijn ontzettend in shape of de Canadezen schatten het liever aan de veilige kant in.

Waarschijnlijk dat laatste, want op de trail komen we een bord tegen met de waarschuwing “als je hier in gaat, moet je 78 km lopen”. En dat terwijl ontzettend duidelijk is dat we daar niet heen moeten. Nanny state. We gaan dus eerder dan verwacht rijden en lunchen bij een rest area aan de picknicktafel. Deze zit halverwege de mooie maar saaie weg van ruim 60 km, dus dat komt goed uit.

Rond half 2 zijn we in Sudbury. We hebben vrijkaarten voor Science North, zowel voor het museum als voor het planetarium. Ze gaan om 4 uur al dicht, dus dat is een beetje zonde. Maar we kunnen wel alvast het planetarium doen. Eerst een film en daarna live uitleg over de sterren en hoe ze te herkennen. Na de astronomieles van een paar dagen geleden bij Gordon’s Park herkennen we al een paar dingen. Na afloop krijgen we weer een Skynews magazine, naslagwerk voor amateur stargazers. Erg leuk. Net buiten de stad checken we in op een camping aan een meertje. Er staan veel seizoenscaravans, maar het is niet druk. Wel wordt er geklust bij de camper tegenover ons. Als de eigenaar later komt kletsen blijkt dat hij morgen de caravan verhuist naar de camping hiernaast. Compleet met enorm vlonder. Wij gaan morgenochtend naar het science museum. Even een dagje niet hiken.

{flickr photo=21514679509}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s