Killarney Provincial Park

We slapen wat af, pas om 9 uur zijn we op. Buiten ontbijten we en dan weer snel aankleden om te gaan hiken. Eerst gaan we nog even bij de receptie langs om te betalen. We doen daarna de Granite Ridge Trail, ruim een uur door het bos en dan klimmen op een rots van roze graniet.

Aan de ene kant uitzicht op Georgian Bay aan de andere kant over oneindige bossen. Prima uitzicht om een fruitje bij te eten. De bomen kleuren al langzaam rood. En er zijn ontzettend veel paddenstoelen, in allerlei soorten en maten. Om te lunchen rijden we naar een strandje aan George Lake waar we uiteraard een picknicktafel vinden.

Na de lunch gaan we kijken bij een ander strandje aan George Lake. Hier is het prachtig, dus pakken we een matje en een stoeltje erbij. Gerhard gaat zelfs nog even zwemmen. ‘s Morgens waren er nog wat kleine wolkjes, maar nu is het strak blauw en warm. Urenlang lekker lezen en over het meer staren. We horen hier wel opvallend veel Nederlands. Een Duitse toerist maakt nog even een praatje. Blijkbaar vindt hij ons verhaal zo leuk, dat ie een hele grote tomaat komt brengen, meegenomen vanuit de Tomato Capital of the World in het zuiden van Ontario. Schattig! Wij besluiten ook te dineren op dit mooie plekje, voorgerecht met tomatensalade. Je mag hier niet drinken, maar wijn in een bekertje ziet er uit als limonade. Net als we het eten op hebben en we ons installeren voor zonsondergang, zien we andere mensen omkijken en loopt er een beer voorbij. Op de camping! Er stonden bij de ingang al borden “active bear on campground”. Wij denken dan dat dat wel meevalt, maar beren zijn hier dus wel. Bij dat bord vragen we ons ook altijd af wat een “inactive bear” dan moet zijn. Koffie drinken met zonsondergang is opeens iets minder relaxt, want onze bus ruikt naar eten van het koken en dat is niet ideaal met een beer in de buurt. Snel afwassen dus en af en toe kijken of die beer er niet aan komt. Terug op onze campsite lopen we naar de douche. Nu zitten we weer lekker te lezen (1 boek uit, 1 boek bijna). In het donker naar de WC is opeens wel spannender geworden; de hele weg neuriën, zodat die beer niet schrikt. En misschien gaan we zo nog wel even samen. Wat een super dag, het lijkt wel zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s