The Bruce

Voor vandaag zijn er buien en zelfs thunderstorms voorspeld. Dus hebben we de wekker om 7 uur gezet om al vroeg iets van het park te kunnen zien en de buien voor te zijn. En omdat er geen douches zijn zitten we al vroeg op de fiets naar het begin van de hiking trail. Het is koeler dan gisteren en bewolkt.

We komen niemand tegen het eerste stuk en zijn met een half uur bij Indian Head Cove, een baai met een rotspartij en turquoise water. Heerlijk rustig hier, alleen een paar meeuwen en kabbelend water. Van een ranger horen we dat het hier in hartje zomer overvol is met dagjesmensen. We klimmen op de rotsen en bekijken the Grotto, een zeegrot (eigenlijk een meergrot). Met 2 uur zijn we terug op de camping. Even een bakkie en dan rijden we naar Tobermory, het toeristische plaatsje aan de top van het schiereiland. Eerst reserveren we een plaats op de ferry van morgen. Op de internetsite leek het al vol te zijn voor hoge voertuigen, maar we kunnen er nog bij. Dan bekijken we het visitor center van Fathom Five National Marine Park, het zusterpark van The Bruce. Mooie tentoonstelling over de bijzondere flora en fauna hier. Twee keer valt de stroom kort uit. Al we de film gaan bekijken werkt het hierdoor niet goed, maar wij hebben wel tijd om op de reboot van het systeem te wachten.

Rond lunchtijd parkeren we de bus in het haventje. Meteen komt een stel op ons af “van Holland?”. Zij zijn als kind naar Canada geëmigreerd en willen even weten hoe het zit met de bus. Na de lunch met fish & chips rijden we naar Singing Sands, ook in The Bruce. Dit strand ligt aan Lake Huron, ook een Great Lake. Het is bewolkt met een windje, maar het water is niet ijskoud. Dus besluiten we even een duik te nemen als alternatief voor douchen. Lekker fris. Weer aangekleed zetten we de stoeltjes neer aan de rand van het strand bij een picknicktafel. Kopje thee en een boek erbij, terwijl de zon nog even doorkomt. Eind van de middag stoken we het hout op en zitten we tot half negen buiten. Wat een lekkere dag. En op een paar spettertjes na geen regen of onweer gezien. Mazzel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s