Craigleith

Heerlijk weer, dus rijden we pas na 11 uur weg bij de camping. Eerst zoeken we een Tim Hortons op om de formulieren voor de verlenging van de autoverzekering te mailen. Ook proberen we nog even te skypen, maar dat lukt niet. Een man vraagt op de parkeerplaats of we voor TomTom werken; alsof we de straten in kaart brengen.

Grappig, mensen zien van alles in de bus. Via de provinciale weg rijden we naar het noorden. Vanwege de vele stoplichten schiet het eerste stuk nog niet zo op in stedelijk gebied. Maar langzaam verdwijnt de bebouwing en zijn de plaatsen kleiner en verder uit elkaar. Omdat we maar geen picknicktafel kunnen vinden lunchen we in de bus op een carpoolplaats. Verderop bij een visitor center halen we een nieuwe kaart van Ontario, want de oude is behoorlijk gescheurd. Uiteraard weer kletsen en we moeten het gastenboek tekenen. Hier hebben ze prima internet, dus skypen we. Dat kan het beste vanuit de bus, zodat je het verkeer niet hoort. Omdat het buiten 30 graden is, is het alleen wel bloedheet in de bus; 38 graden op de teller.

Het laatste stuk dalen we opeens af, terwijl we niet op een berg zitten. Dit is gebied is onderdeel van Niagara Escarpment, een enorme rotsplaat waaruit de Niagara watervallen ontstaan zijn. Richting Lake Huron loopt die plaat blijkbaar schuin af. In Collingwood halen we nog wat witte wijn, want het is veel te warm voor rode. Nog maar even een ijskoffie en weer skypen bij Starbucks. Eind van de middag checken we in bij Craigleith Provincial Park, pal aan de Georgian Bay. Lekker vuurtje stoken onder de sterrenhemel en voor het eerst zitten we in korte broek lang buiten. Lekker nazomeren in Ontario.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s