Bellevue House

Zo’n truckers-stop doet niet onder voor een camping; prima geslapen. Vanmorgen regent het nog licht, dus relaxen we in de bus met klassiek muziekje aan, echt zondagochtend. We rijden terug naar Kingston en kijken even bij Fort Henry. Het fort ligt op een mooi punt en het is net even droog.

Het wordt echter niet geëxploiteerd door Parks Canada, waar we een jaarkaart van hebben. Dus kopen we geen kaartjes om binnen te kijken; die zijn pittig geprijsd en we hebben al meer forten gezien. Op de navigatie rijden we naar Bellevue House, tenminste dat denken we. We komen echter in een woonwijk uit; het adres in de Lonely Planet blijkt niet te kloppen (en dat gebeurt zelden). Uiteindelijk vinden we het wel, kilometers verderop. Bij het visitor center herkent de ranger ons al; hij heeft ons bij Fort Wellington ook gezien. Binnen bekijken we de film en daarna het huis, waar de eerste premier van Canada gewoond heeft. Leuke oude troepjes. In de bus lunchen we, terwijl het buiten weer spettert.

’s Middags volgen we de Loyalist Highway naar Prince Edward county, dat op een schiereiland ligt. Na een korte ferrytocht zijn we bij Lake on the Mountain, een meertje dat 60 meter hoger ligt dan Lake Ontario onderaan de heuvel. Er zijn veel dagjesmensen hier en er wordt weer gevraagd naar de bus. Ook wil Jerry Hoogkamp nog even met ons praten, een Nederlander die op z’n vierde naar Canada is gekomen. Grappig hoe hij zijn eigen achternaam uitspreekt. Niet veel verder rijden zijn we bij Sandbanks Provincial Park, waar we een campsite hebben met uitzicht op het strand aan Lake Ontario. Het lijkt wel de zee, zulke wilde golven. Het is te fris om buiten te zitten, maar in de bus met de schuifdeur open smaakt de wijn ook prima. Er staat een overlander geparkeerd aan het strand; een Zwitserse Mercedes 4×4 truck met stoere opbouw met Zwitsers kenteken. Ze willen net wegrijden en als wij zwaaien stoppen ze weer om te kletsen. Het oudere echtpaar is vanaf 2010 op reis, maar gaat het winterseizoen naar huis om te skiën. Ze hebben Zuid-Amerika gezien en van daar verscheept naar Florida. We krijgen een visitekaartje en mogen altijd mailen als we een vraag hebben. Enig. En handig omdat zij ook een Mercedes hebben. Nu zitten we weer lekker te lezen. Vanaf morgen zou het weer beter moeten worden, dan gaan we dit park verder bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s