Cold war

Prima geslapen na die alcohol-loze dag van gisteren. We ontbijten buiten en doen rustig aan. Birger en Christiane komen afscheid nemen; we willen contact houden en hopen elkaar weer tegen te komen. Zodra wij zijn ingepakt gaan wij afscheid nemen van Michele en Gilbert. Lloyd staat daarnaast met zijn camper, dus gaan we daar ook nog even gedag zeggen.

En we scoren weer een adres, enig. Daarna rijden we naar Carp waar de Diefenbunker staat; een koude oorlog museum in een atoomschulkelder voor de Canadese overheid. Je krijgt een i-pod mee voor uitleg. We bekijken 4 lagen van de bunker, allemaal onder de grond. Van kantoren, communicatiecentra met telexen tot een kluis voor het goud. Erg leuk. Michele en Gilbert komen we er ook nog tegen. Weer boven de grond warmen we weer wat op en kletsen we nog even met ze. Zij gaan weer richting British Columbia. Wij lunchen aan een picknicktafel en rijden dan naar het zuiden. 

We gaan weer naar de St Lawrence river, die we in Quebec al gezien hebben, want die is ontzettend lang. Hier zijn geen walvissen, maar wel een fort. Om de benen te strekken bekijken we Fort Wellington, uiteraard van Parks Canada. Eerst een film, daarna privé uitleg in het blockhouse. De ranger weet er veel over te vertellen, altijd interessant. Vanaf hier kun je de USA aan de andere kant van de rivier goed zien, want de rivier is nog geen mijl breed hier. We pakken de bus weer en volgen de Thousand Islands Parkway langs de rivier. Er zijn al veel eilandjes te spotten, vaak met mooie huizen erop. Het seizoen voor het national park hier is blijkbaar over, want het is dicht. Dus zoeken we een andere camping verderop. We hebben een mooi plekje aan een baaitje van de rivier, waardoor we zo kunnen loeren naar de kapitale villa’s aan de overkant. De camping is ook meteen duurder. Nu zitten we nog heerlijk laat buiten, terwijl aan de overkant bij zo’n villa een fontein borrelt in de rivier. Dat wordt vaak naar de wc vannacht. Voor dit weekend is regen voorspeld, dus doen we onderzoek naar binnenactiviteiten. Eerst maar even kijken hoe het weer echt is zodra we wakker worden.

{flickr photo=21310494846}{flickr photo=21310490616}

Replica van atoombom en koude oorlog spelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s