Group tour to Ottawa

Ah, slecht geslapen en brak; kater. We ontbijten stevig om de maag te sterken. Om half 9 zijn Christiane en Birger (ook brak) en Michele en Gilbert (lekker fris) bij onze bus. Gisteren zijn Birger en Christiane ook in Ottawa geweest met de stadsbus, dus zij weten de weg. Lloyd, een oude baas die ook hier kampeert, loopt met ons mee, zodat ie weet waar de halte is.

Het is gezellig in de onderweg, lekker kletsen. Gilbert (59) is nog nooit met een stadsbus geweest, dus maken we foto’s van hem en laten ‘m op de stopknop drukken. Grappig. Na bijna 3 kwartier zijn we in het centrum. Bij het visitor center halen we gratis kaartjes voor een rondleiding in het parlementsgebouw. Altijd interessant. En we hebben een enthousiaste gids, die nog even een quiz doet aan het eind om te checken of we hadden opgelet. Weer buiten zijn wij wel toe aan koffie, want we zijn nog steeds brak. Birger en Christiane gaan naar een museum, Gilbert en Michele gaan met ons mee. We bekijken de stad, mooie gebouwen en oude sluizen waar net een bootje omhoog gaat. Bij de ByWard Market lunchen we laat bij een Marokkaans tentje. Later in de middag gaan we met z’n vieren terug naar de camping, daar wisselen we gegevens uit. Lesley gooit er nog een wasje in en klets nog even met deze en gene. Wat een verschil met Quebec, daar hadden we nauwelijks aanspraak. We eten een broodje en internetten wat. Inmiddels zijn Birger en Christiane ook terug op de camping. Lloyd nodigt ons uit bij het kampvuur. Dus zitten we niet veel later in het donker rond het vuur, met ons groepje van vanmorgen, Lloyd, z’n vrouw en studerende kleindochter. Bijzonder om met een groep vreemden van verschillende nationaliteiten zo een paar uur te besteden. Nu nog even internetten in de bus en dan een beetje slaap inhalen van gisteren. Wat een gezellige dag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s