To Ottowa

We slapen lekker uit en besluiten een dagje niets bijzonders te doen. De volgende bestemming is Ottawa en we willen niet elke dag in een stad zijn. Dus hangen we nog lang rond op de camping en doen klusjes. Gerhard onderwerpt de fietsen aan een onderhoudsbeurt, Lesley is aan het soppen.

Een Nederlands echtpaar uit Eemnes komt even kletsen; ze zijn 6 weken in Canada. De afstand die ze willen afleggen is behoorlijk ambitieus naar ons idee. Om half twaalf vertrekken we richting Ottawa, waarbij we zoveel mogelijk de snelweg vermijden. Al snel rijden we Quebec uit en Ontario in. Bij het visitor center halen we weer een lading brochures en een kaart. Hoewel men in Ontario vooral Engels spreekt, blijken mensen rond de grens makkelijk te switchen tussen Frans en Engels. We doen boodschappen bij Walmart en Dollarama en vinden het eind van de middag een Tim Hortons voor internet en koffie. Rond half 6 zijn we op de camping, lekker rustig dagje denken we.

Op de camping raakt Lesley al snel aan de praat met Gilbert en Michele uit British Columbia; beide hebben ze Nederlandse ouders. Ondertussen is Gerhard aan de praat met Birger en Christiane uit Duitsland, die lang op reis zijn, ook met eigen camper. We hebben hen in Newfoundland gezien toen onze bus bij de garage in St Anthony stond. Zo konden zij ons niet herkennen als Europeaan, maar wij hen wel. Zij zijn precies een jaar langer dan wij onderweg, tot nu toe in de USA, Canada en Mexico. En ze zijn ook van plan naar Zuid Amerika te rijden. Dus hebben we veel te kletsen. Met bier, wijn, kaas, toastjes zitten we tot 12 uur buiten, tips uitwisselen en lachen. Super gezellig! We hebben niet gegeten, dus zodra we opstaan zijn we wiebelig. Morgen hebben afgesproken morgen om half 9 te verzamelen bij onze bus, Michele en Gilbert gaan ook mee naar de stad. Aj, dat is vroeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s