Forges St Maurice

We waren van plan naar Mauricie National Park te gaan, maar de weersvoorspelling is niet goed. Het wordt heet, maar met onweer. Gisteravond laat heeft het ook al hard geregend. Dus maken we een nieuw plan en vertrekken we om 11 uur richting Trois-Rivieres. Even wat meters maken via de snelweg.

Het weer lijkt toch prima, dus pakken we een afslag richting Mauricie en lunchen we in de tuin van gemeentehuis van een gehucht aan de picknicktafel. De lucht in de verte is al donker, dus zien we nu definitief van het nationale park af. In de buurt zit ook een national historic site: Forges St Maurice. Een museum met opgravingen over de ijzerindustrie hier in de 18e en 19e eeuw. In het eerste gebouw bekijken we de tentoonstelling, waarna we als enige de multi media show in het Engels gaan bekijken. Halverwege gaat opeens het brandalarm; keiharde toeter en knipperende lampen. Dus gaan we naar beneden. Geen paniek, we krijgen van de ranger een paraplu. Buiten heeft het kort maar hevig geonweerd en het lijkt of het alarm daarop gereageerd heeft. Een aantal mensen buiten is kletsnat van een stortbui. Als wij buiten komen is het vrijwel droog. Dus bekijken we de andere gebouwen, neergezet om de opgravingen te laten zien. Mooi gedaan. Net als wij een ander filmpje zitten te kijken komt de brandweer controleren. Ze nemen het in ieder geval heel serieus, maar er is niks aan de hand. Wel hebben we allebei nog oorpijn van de sirene, maar dat trekt langzaam weg. Al met al leuke en leerzame bezienswaardigheid. 

Het is ondanks de bui nog enorm heet en klam. We besluiten naar een camping dichtbij Montreal te rijden, best nog en stuk. Ramen open voor enige verkoeling. Op de snelweg is het druk; het lange weekend is voorbij. Af en toe hebben we even file. We hebben een camping uitgezocht van Passport America; nu het hoogseizoen afgelopen is kunnen we weer met korting naar aangesloten campings. Het is nog behoorlijk zoeken, maar we vinden de camping om half 7. De eigenaresse wordt gehaald, zodat we kunnen inchecken. En ze rijdt in een golfkarretje voor ons uit langs de appelgaard. De camping is groot, maar vrijwel leeg. We eten nog lekker buiten, als de wind een beetje opsteekt is het best aangenaam. Op de buienradar zien we de onweersbui al naderen. Niet veel later regent het keihard. Maar de wind staat goed, zodat we wat ramen open kunnen laten voor frisse lucht. In de bus is om kwart voor 11 nog 27 graden; veel te heet om te slapen. Nog maar even internetten, want gaat hier lekker snel. Morgen ook weer warm weer voorspeld met soms een bui. Prima om dan in Montreal te zijn; schuilen en afkoelen in de airco. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s