Chute Montmorency

De douches zijn ver weg, het zijn er weinig em je krijgt maar 3 minuten water voor 50 cent; we besluiten maar op de volgende camping te douchen. Dat betekent dat we lekker vroeg weg zijn. In St Anne de Beaupré stoppen we voor koffie en skypen bij McDonalds. Ook bekijken we hier even de basilica, een enorme kerk waar net een uitvaartdienst bezig is.

Maar je mag als toerist wel naar binnen om te kijken. Bij de IGA Extra, een luxe supermarkt, doen we boodschappen; super grote winkel waar we veel geld besteden. Dat komt omdat Quebec duurder is dan de andere Canadese provincies. Maar ook omdat we de Franse kaasjes die ze hier hebben niet kunnen weerstaan. Bij een visitor center verderop lunchen we in de bus; schuifdeur open, want het is behoorlijk warm. We halen ook meteen een kaart van Quebec City.

Het blijkt Labour Day weekend te zijn; een lang weekend. Dat is te merken aan het verkeer, dat vooral de stad uit rijdt. We besluiten daarom vroeg in te checken bij een camping in Beauport, dat tegen Quebec City aan ligt. Er is geen tentplek meer, die we normaal nemen (zonder services), maar wel een duurdere plek met water, stroom en riool. Dan die maar, voor 2 nachten. Later in de middag halen we nieuwe remblokjes voor de fiets, want we zijn er één kwijt. Daarna gaan we naar Parc de la Chute Montmorency, een waterval die 30 meter hoger is dan Niagara. We hadden in de Lonely Planet gelezen dat je geld kunt uitsparen door bij de kerk te parkeren en 1 km te lopen. Scheelt mooi $ 27, dus dat is lekker. Wel gaan we met de kabelbaan omhoog, maar hoort bij de ervaring. Eenmaal boven loop je via een grote hangbrug boven de waterval om aan de andere kant via trappen weer af te dalen. De zipline en via ferrata (klimmen langs de rotsen) slaan we over; op een langreis-budget kun je nu eenmaal niet alles doen. Terug bij de camping zitten we heerlijk buiten, want het blijft lang warm. Flesje rosé erbij en salade. En af en toe een praatje over de bus of goed bedoelde tips voor bezienswaardigheden. Morgen naar Quebec City, de meest Europese stad van Canada. Alsof we in Frankrijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s