Kayaking with whales

Voor de wekker zijn we wakker; speciaal vroeg opgestaan want we gaan vandaag kajakken op zee. Het is prachtig helder weer, dus perfect getimed. Er zijn om 7 uur al best wat mensen op, die op de rotsen over de zee turen naar walvissen. Tijdens het ontbijt spotten we porpoises (bruinvissen; walvissen model dolfijn), zeehonden en ook weer een grotere walvis.

Om 9 uur melden we ons bij dezelfde man die gisteren de reservering aannam; hij is ook de gids. Er is ook een jong Duits stel en een Canadees echtpaar uit Quebec City. De vrouw van het echtpaar vertaalt wat de gids vertelt, want hij spreekt weinig Engels. Eerst worden we in een wetsuit gehesen en hup zonder instructie het water op. Er zijn veel meer mensen met kajak op het water, met een groep of alleen. Eerst peddelen we een stuk over het gladde water, zodat we alleen met ons groepje zijn. We zijn stil en drijven zonder te peddelen. Al snel horen we pffff van porpoises die boven het water uitkomen. Grey seals zijn ook goed te horen als ze boven komen; wat een enorme kop hebben die. Maar het meest geweldig is wel een swim-by van een walvis op een meter of 50 van onze kayak. Wow, wat bijzonder. Zo’n walvis glijdt zo gracieus door het water dat ie geen golfslag veroorzaakt. Wat een geweldige ochtend.

Terug bij de bus wil een zenuwachtige dame graag ons plekje, dus verzetten we de bus en lunchen we aan een picknicktafel met weer een voorbij zwemmende walvis. Top-locatie, deze camping. Na de lunch rijden we naar Tadoussac om een kaart van de regio op te pikken, maar die hebben ze niet echt. Dan maar zonder kaart. We willen niet ver rijden vandaag, dus eten we een appeltje bij Anse de Roche met uitzicht op het fjord. Iets verderop checken we in op de camping van Parc Fjord du Saguenay. We zitten even buiten, maar zijn moe en hebben een gloeiende toet van het buiten zijn. Lekker lezen en een beetje tukken voor en na het eten. Pffff, wat een mooie dag.

{flickr photo=20521783084}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s