Paradis Marin

Om kwart over 6 gaat de wekker. We hadden gisteren alles al ingepakt en klaargelegd, dus zijn we zo weg. Het is maar een paar minuten rijden naar de ferry, waar we ons als eerste opstellen in de rij. De boot wordt klaargemaakt en dezelfde man die we gisteren spraken komt een kaart invullen, waarmee we op de boot moeten betalen.

We tellen als gewone auto, dat is goedkoper. Ondertussen ontbijten we in de rij. Slechts een paar andere auto’s komen ook in de rij staan. Reserveren was dus echt niet nodig. Eenmaal op de boot nemen we nog maar een koffie. Het is mistig en koud. Als we er bijna zijn na 1,5 uur gaan we toch nog even op het dek kijken. Aan de overkant eerst even tanken. Daarna bezoeken we 2 lokaties van Marine Park Saguenay-St Lawrence. Bij de eerste is veel te zien over de flora en fauna in de baai. De ranger vertelt wat in het Engels, maar wat moet je goed luisteren met dat accent. Interessante tentoonstelling. Bij de tweede lokatie draait het vooral om walvis spotten. Helaas gaat het net regenen en is het ook hier behoorlijk mistig. We zien een dolfijn en een paar zeehonden. Veel te fris hier, dus lunchen we in de bus.

In Virginia hebben we een stel ontmoet dat hier een camping met kajak outfit heeft gehad, die nu door hun dochter wordt gerund. We gaan er langs, maar er is geen plek voor kajakken morgen en een achteraf plaatsje op de camping. Dus gaan we het bij de buren proberen. Bij camping Paradis Marin staan we vanaf half 2 met de bus pal aan zee, vooruit geparkeerd. Voor morgen reserveren we een plekje om te kajakken. De man die de reservering aanneemt spreekt geen Engels, dus we zien wel wat het wordt. Wij gaan buiten zitten met verrekijker en fototoestel, want het is inmiddels droog met een waterig zonnetje. De mist trekt even op, maar rolt later weer richting het land. We zien weer zeehonden en een paar dolfijnen. Als het te fris is gaan we gewoon in de bus zitten, prima uitzicht. Het wachten wordt beloond, want er komt een aantal keren een walvis voorbij, vrij dicht langs de kust. Geweldig! Het zijn andere walvissen die we eerder gezien hebben; wellicht Minke Whales of een groter type. Lastig te zeggen. Vooral tegen de avond wordt er regelmatig voorbij gezwommen. Rond 8 uur is het donker, dus gaan de gordijnen dicht. Binnen is het ook koud, extra dekentje erbij. Benieuwd hoe koud het morgenochtend op het water is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s