Hiking in Parc du Bic

Yeah, het is helder weer. Wel fris, maar dat maakt niet uit. De eerste hike van vandaag is naar het toiletgebouw; om te douchen gaan we met de bus. Al vroeg gaan we op pad, na een bakkie koffie in de bus bij het visitor center. Eerst even kijken of er zeehonden zijn. Vanochtend zijn er meer dan gisteren; een stuk of 12 zeehonden luieren in de zon.

Daarna rijden we naar een startpunt voor een hike langs de kust. Een deel over een pad en een deel over het strand. Mooie baaitjes met daarvoor kleine eilandjes. In de verte zien we de noordkust van de baai van St Lawrence. Bij het eindpunt gaan we even op een aangespoelde boomstam zitten kijken over het water. Er loopt een klein vosje over het strand. Mooi is het hier. Terug bij de bus rijden we naar een lunchplek, picknicktafel aan zee. Opvallend is dat dit een populair park is, want overal zien we wel mensen. Na de lunch hiken we naar Pic-Champlain, een bergtop met geweldig uitzicht. Boven staat een ranger, die uitleg geeft. In het Frans, dus we vragen of hij iets langzamer wil praten. Langzaam is altijd moeilijk voor ze, maar gelukkig praat ie wel duidelijk met veel gebaren en af en toe een Engels woord als we echt de draad kwijt zijn. Hij richt een verrekijker voor ons op Tadoussac, waar we morgen naartoe willen. Dat is zo’n 60 km verderop aan de overkant van het water. Door het heldere weer kun je ver kijken, prachtige plek. We pakken de bus weer en rijden het park uit.

Omdat we morgen met de ferry willen, zoeken we in Trois-Pistoles eerst de terminal op. Vanmorgen hadden we al via internet gekeken of we konden reserveren. Er stond zo nadrukkelijk dat je alleen voor normale auto’s kon reserveren, zonder “special equipment”, dat we het niet aandurfden. Op de pier is er een meneer die ons aanspreekt; onze bus valt onder normaal, maar je kunt hier niet reserveren. Hij begint ondertussen een gesprek met iemand anders, deels over onze bus, maar ook over andere dingen. Echt op z’n Frans, vinden wij. Maar later verwijst hij ons wel naar een kantoortje om te reserveren. In het kantoor is echter de stroom uitgevallen, dus reserveren kan nu niet, ook niet via internet. De dame verzekert ons er van dat de ferry van 8 uur niet druk is, dus kunnen we gewoon 3 kwartier eerder verschijnen. Dan gokken we het er maar op. We doen nog boodschappen voor de komende dagen. In de supermarkt waan je je in Frankrijk; je kunt gewoon kiezen uit een heel schap paté. Op de grote maar vrijwel lege gemeentecamping zitten nog heel even buiten, waarna we een stokbroodje eten in de bus. Vroeg naar bed, want de wekker staat vroeg voor de ferry. En we zijn moe van een lekkere dag buiten in prachtig Bic.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s