Parc de la Gaspésie

Zodra we zijn ingepakt rijden we naar het noordelijke deel van Forillon National Park. We doen een korte hike naar een waterval om de benen even te strekken. Vandaag gaan we vooral veel rijden, langs de noordkust van het schiereiland naar het westen. Het is wisselvallig weer, spetters, regen, wolken, maar fel licht zodat je een zonnebril op moet. Bij een buurtsuper stoppen we voor boodschappen. Er zijn hier alleen maar kleine plaatsjes en aanzienlijk minder dan aan de zuidkust. Het is zondag, maar de winkels zijn toch open. In Quebec eet men op z’n Frans, dus is de buurtsuper goed gesorteerd en kopen we stokbrood voor de lunch. Verderop parkeren we bij een rustplaats langs de weg met uitzicht op zee. In Quebec zien we die rustplaatsen ontzettend veel, vaak met toilet en picknicktafels.

Onderweg stoppen we bij een uitzichtpunt, maar verder kijken we tijdens het rijden. Langs de kust zijn bergen, af en toe nemen we een pas. Verderop zijn de bergen hoger, de weg loopt dan langs de voet van de berg pal aan zee. Hier en daar is de bestrating weggespoeld. Bij Saint-Anne-des-Monts drinken we nog even koffie bij Tim Hortons; deze plaats is net iets groter. Bestellen doen we in het Frans, maar we vallen al door de mand bij een vraag aan ons (zoals wat wil je in de koffie). Daarna rijden we landinwaarts. De bergen worden steeds hoger. Hier rijden we Parc National de la Gaspésie binnen. Verwarrend is dat dit geen nationaal park is, maar een provinciaal park. Nationale parken heten hier weer federaal. We hebben eerder Canadezen ontmoet die hierover verontwaardigd zijn; blijkbaar voelt Quebec zich een apart land. Bij het visitor center betalen we voor de camping en halen we het benodigde leesvoer op over het park. We staan weer in het bos, maar omringd door bergtoppen. Buiten eten gaat nog net, want de zon verdwijnt vroeg achter de bergen. Geen internet hier, dus lekker lezen. Voor morgen is ook nog wisselvallig weer voorspeld; kijken of we de buien een beetje kunnen omzeilen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s