Forillon National Park

We blijven hier nog een nacht, dus doen we lekker rustig aan. Voordat we op pad gaan, gaan we eerst nog even grijs water dumpen. Een oudere heer uit Quebec staat daar ook met zijn camper. Hij wil er even over kletsen en maakt voor ons een uitzondering om dat in het Engels te doen.

Veel Oh en Ah en hij neemt foto’s van de bus. Grappig. We rijden daarna het park in voor een hike naar Mont-Saint-Alban. Een rondje, altijd leuker dan heen en weer. Na een uur zijn we bij een uitkijktoren op de berg. Mooi uitzicht; ondanks het bewolkte weer kun je ver kijken en Rocher Percé zien (toch zo’n 60 km rijden). Het begint wat te spetteren, dus eten wij de zelf gesmeerde boterhammen een verdieping lager op de toren, dan zitten we droog. We hiken verder door het bos en komen best wat andere hikers tegen, allemaal Franstalig, dus we bonjouren wat af. Op het pad zien we nog een fazant. Na bijna 3 uur zijn we terug bij de bus. Ook hier weer mensen die de bus op de foto willen zetten. Wij gaan met Clamato aan de picknicktafel bij het kiezelstrandje zitten. Het licht is prachtig gefilterd. Hier en daar zien we een zeehondekop boven water. Gisteravond hebben we ze horen huilen; het klinkt als wolven, maar de ranger had al gezegd dat het zeehonden zijn.

Verderop bekijken we een paar oude gebouwen, ingericht als museum over de kabeljauwvisserij van vroeger. Aan het eind van de weg parkeren we om walvissen te gaan spotten. Als we uitstappen steekt er net een beer over, op een meter of 20 van ons af. Best dichtbij, maar een ander stel staat nog dichterbij (dat voelt dan weer veiliger). De beer heeft totaal geen interesse in ons, klimt de heuvel op aan de overkant van de weg, snuffelt nog wat en verdwijnt dan het bos in. Wow. Met een fruitje erbij spotten we in de verte walvissen, eerst de spray en een paar keer een staart. Maar we zijn nog erg onder de indruk van de beer, dus deze walvissen hebben niet onze volledige aandacht. Daarna weer terug naar de camping. We zitten nog even buiten en stoken de resthoutjes op. Het is behoorlijk frisser dan gisteren, dus zitten we nu weer in de bus. Lekker maaltje elandvlees om deze prachtige dag af te sluiten. Ook dit stukje Canada is weer geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s