Rocher Percé

Het is stralend weer als we opstaan. Voordat we weg gaan drinken we nog even koffie op het terras van het restaurant bij de camping, met uitzicht op de rivier. Daarna weer de weg op; een provinciale weg met om de paar kilometer een plaatsje. Daardoor is er veel te zien onderweg. Even kennismaken met de borden van supermarktketens in Quebec.

Lang rijden we langs een baai met aan de overkant New Brunswick. In Chandler lunchen we bij een picknicktafel bij een visitor center; vrijwel elk gehucht lijkt hier een VVV te hebben.

Bij Percé stoppen we om naar Rocher Percé te kijken, een grote rots met een natuurlijke boog in zee. Elk jaar brokkelt ie weer af. Verderop in het dorp kun je dichterbij komen, hoewel je de boog dan niet ziet. Erg mooi. Bij de parkeerplaats staat ook La Maison du Pêcheur, een reconstructie van een gebouw van de hippies in de jaren 70. De vredige hippiebeweging van hier sloeg om in een radicale vrijheidsstrijd voor een onafhankelijk Quebec. De reconstructie is een paar jaar geleden neergezet voor de opname van een film hierover. Interessant. We rijden weer verder langs de kust, eerst over een pas, daarna zien we aan de overkant van de baai de Rocher Percé nog lang. In Gaspé staan we in de file, wegens wegwerkzaamheden. Maar bij National Park Forillon is het rustig; ook al is het vrijdag, er is nog zat plek op de camping. Weer een mooie plek in het bos. Lesley heeft het kampvuur weer snel aan en we eten lekker buiten. Doordat we hier in een andere tijdszone zitten is het toch al vroeg donker. Om half 9 gaan we naar binnen, radiozender met Franse muziek op. Ook morgen blijven we hier om het park te bekijken. De weg ernaartoe was al prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s