Bonjour Quebec

Het heeft de hele nacht goed geregend en ’s morgens regent het nog steeds. Om een uur of 10 klaart het wel op, maar hiken in de blubber lijkt ons niks. Dus gaan we naar Tim Hortons in Campbellton, even de administratie omtrent de bus op orde brengen. Naast ons zit een Canadees gezin. Ze vragen waar we vandaan komen; de vrouw blijkt een Nederlandse moeder te hebben en nog even in Den Haag te hebben gewoond. We kletsen nog even over onze reis. Zo zie je maar, het kan zijn dat iemand je zomaar kan verstaan. Bij Sam the Salmon, een grote zilveren zalm in een fontein, lunchen we aan een picknicktafel.

Daarna is het tijd voor een nieuwe provincie: Quebec. We rijden de brug over en alles is opeens anders; andere tijdzone, alle borden alleen nog maar in het Frans en de plaatsjes zien er ook anders uit. Bij het visitor center halen we een kaart; ze hebben er alleen één van het Gaspésie schiereiland, niet van heel Quebec. Eerst gaan we naar Battle of the Restigouche National Historic Site. Van Parks Canada, dus goed opgezet. We krijgen eerst uitleg van een meisje met een zwaar Frans accent, waarvoor ze zich verontschuldigd. Nou ja, haar Engels is beter dan ons Frans. In 1760 hebben de Fransen hier de laatste slag om Quebec (Nouvelle France) verloren. Interessant. Daarna volgen we de zuidkust van Gaspésie. Veel dichtbevolkter dan New Brunswick, steeds kleine plaatsjes. Bij Carleton sur Mer rijden we Mont St Joseph op; 555 meter omhoog, helling van 15%. En de bus houdt het prima. We kletsen nog even met Walen die hier op vakantie zijn. Dan is ons Frans weer beter dan hun Engels (= geen woord). Goed om even te oefenen om in het Frans over de bus te vertellen. Boven is het uitzicht niet optimaal, want er hangen lage wolken. Wel is het licht heel bijzonder hierdoor. We bekijken het kerkje op de top en rijden dan weer naar beneden. Onderweg pakken een stevige bui mee naar Bonaveture, waar we inchecken op een camping annex kajak-centrum. Relaxt sfeertje en allemaal coole dudes (en wij). We staan op een rustig gedeelte van de camping. We maken elandvlees, gekregen van Jason in Port-aux-Basques. Heerlijk. Na het eten lopen we naar de bar, waar we nu aan een wijntje zitten te internetten. Voor morgen mooi weer voorspeld. Très Bien.

{flickr photo=20314737764}{flickr photo=20314735924}

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s