Sugarloaf Provincial Park

We rommelen lekker rond de bus tot 11 uur. Het is warm, maar bewolkt. Vandaag rijden we naar het noorden. Onderweg stoppen we bij Bouctouche om over de boardwalk over een duin te lopen. Wij zouden het eerder een zandbank noemen dan een duin. Even lekker de benen strekken onder bijna Hollandse wolkenluchten.

In dit gebied zien we veel Acadian vlaggen; de Franse vlag met een zeester erin, ten teken dat dit een Franstalig gebied is. New Brunswick is officieel tweetalig, dus kun je er met Engels ook prima terecht. We rijden daarna nog even door op zoek naar een lunchplek; het wordt een parkeerplaats bij een school met, nu het weer kan, de schuifdeur open.

Na de lunch rijden we verder, terwijl het inmiddels behoorlijk regent. Echt weer om nog wat kilometers te maken. Onderweg stoppen we nog even om te tanken en brood en melk te kopen. Rond half 6 zijn we in Campbellton, nog net in New Brunswick. Het is droog als we er zijn, dus kunnen we nog even buiten zitten. We zetten de luifel op, want de lucht is dreigend. Al snel regent het weer. Kijken of we morgen bij Sugarloaf Mountain kunnen hiken, weather permitting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s