We have lift-off!

Om kwart voor 8 is Shayne er al. Lesley gaat met de fiets weer koffie halen. Shayne en Gerhard doen de laatste aanpassingen en controles en gieten de diesel terug in de tank. Tijd voor een testrit. Met z’n drieën op pad, Shayne achter het stuur. Hij test de bus goed en trekt flink door. Het klinkt goed.

De echte test is of we de heuvel waar ze gisteren gestrand zijn over komen. Probleemloos, Yee Haw! Bij de garage komen de andere monteurs en klanten kijken; iedereen wil weten wat het nou was. Volgende project is de deur open, laten we vallen. O, daar wil Shayne ook wel even naar kijken. En ja hoor, de deur gaat open. De ontgrendeling werkt niet meer goed, dus dat blijft eraf. Maar met een tang erop werkt het wel. Jason doneert een tang, dus die blijft er op. Wat een lieverds allemaal. Tijd om te betalen; Shayne had gezegd dat het minder zou zijn dan we verwachten. En dat klopt. Natuurlijk geven we een klompje met tip erin. Drie zoenen van Lesley, bear-hug van Gerhard. En even een selfie. We krijgen ook nog wat reserve-klemmetjes mee. Wat een topvent! We nemen afscheid van onze nieuwe vrienden en rijden naar de ferry. Zonder reservering, maar we kunnen mee. Niet veel later gaan we al inschepen. Goed getimed.

Voor het vertrek staan we op het dek en kijken we uit over Port-aux-Basques. Beetje melancholisch gevoel, want hoewel we blij zijn dat we weer op weg kunnen waren afgelopen dagen intens en super leuk. Veel geleerd over de bus, en bijzonder hartelijke mensen ontmoet. Mooie herinneringen aan Newfoundland. Als je dan panne moet krijgen, dan is dit de plek. Maar we zijn wel stuk; eerst eten we een soepje op de boot. In de recliner-seats slapen we al snel. De overtocht naar Nova Scotia is maar 5 uur. In North Sydney doen we voor het eerst sinds een week of 2 uitgebreid boodschappen. En hier heeft de Canadian Tire wel een primus gasflesje … gekocht als reserve. Op de camping checken we in; de baas vindt het een interessante bus, maar veel lawaai. Na het eten douchen; wat een luxe na 4 dagen poedelen met een keteltje water. Morgen maar weer eens flink kilometers maken met de bus.

{flickr photo=20668778290}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s