One more night

Oei, kwart over 7 gaat de wekker, na nog geen 4 uur slapen. Brak en een houten kop, maar wat een avond. We zorgen dat we om 8 uur klaar zijn, maar vermoeden dat Shayne ook nog even moet bijkomen. Om half 11 is hij er en gaan we aan de slag. Lesley gaat met de fiets koffie halen bij Tim Hortons, terwijl Gerhard en Shayne de bus op sleepwagen zetten, want die start helemaal niet meer.

De sleepwagen wordt zo voor de garage gezet, dat ie erin kan rollen. Op het teken van Shayne wordt de bus losgelaten en moet Gerhard zorgen dat ie tussen de palen van de brug komt en tijdig remt, zonder tussendoor te remmen. Pfff, hartkloppingen, maar het gaat goed. Even koffie drinken en kletsen. De diesel moet er weer uit en de tank gaat er weer af. Er komt nog iemand met een band die gemaakt moet worden, dus dat gaat even tussendoor. Daarna moet de tank open. Om te weten hoe het zit gaan we weer kijken op internet. Dakota, de viertienjarige zoon van Shayne, komt ook kijken en geeft z’n vader gereedschappen aan. Zodra de tank open is wordt duidelijk wat er mis is. Het pijpje dat de diesel opzuigt uit de tank zat vacuum gezogen aan de bodem van het filter. Dus was er geen dieseltoevoer. Eerder konden we na even wachten weer starten; blijkbaar was het vacuum dan tijdelijk opgeheven. Maar na de testrit van gisteren zat het muurvast. De lucht was een symptoom; die werd door de pomp aangezogen vanuit de tank, omdat de diesel er niet door kwam. Het kan zijn dat dit al vaker gebeurde, maar doordat de tank eraf geweest is nu verergerd is. Of iemand heeft tijdens het transport voor het dippen op gezeten. Het is niet te achterhalen waarom het juist nu fout ging. Maar gelukkig is het makkelijk op te lossen; Shayne haalt een stukje van het pijpje af. En hij lijmt het filter zo vast, dat er altijd een afstand blijft tot de bodem van het filter. Omdat de lijm moet drogen nemen we Shayne en Dakota mee uit lunchen. We gaan naar een visrestaurant in een plaatsje verderop. Lekker groot bord vol vis; we hebben behoorlijk trek want het is al ver in de middag. Gezellig zitten kletsen, want we hebben echt een klik.

Terug bij de bus gaat de tank er weer onder, maar doen we er nog geen diesel in, zodat de lijm goed kan uitharden. Dus rollen we de bus naar buiten; morgen vroeg maakt Shayne het af en maken we een testrit. Hij heeft er een goed gevoel bij; dit is vast de oplossing. Wij lopen naar Tim Hortons voor een ijskoffie, want het is inmiddels prachtig weer. Na een boterham liggen we om 9 uur in bed. Slaap inhalen. En het blijft spannend of de bus het morgen doet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s