Fixing the problem – part 1

Grappig om wakker te worden op het parkeerterrein van de garage. We ontbijten in de bus en bij gebrek aan een douche zetten we een ketel water op. Dat is pas kamperen. Shayne heeft ’s morgens nog een andere klus, dus gaan wij op de fiets naar Tim Hortons. Onderweg zien we Jason, die 2 potten ingemaakt elandvlees komt brengen.

Super aardig. Daarna even langs bij het visitor center om te checken of er ergens douches zijn. Er is een zwembad, maar de openingstijden vallen net in ons garage-window. De dame het het visitor center biedt ons nog aan dat we haar auto mogen lenen, omdat het vandaag gaat regenen. Wat is iedereen ontzettend aardig. We doen nog wat boodschappen en gaan naar de bus. Shayne zou er tussen 11 en 12 zijn, maar zijn klus loopt wat uit. Roger komt even kletsen, hij is een andere chauffeur van de sleepwagen. Even later komt ie met een wrak dat over de kop is gegaan.

Om half 2 is Shayne er. De bus gaat achteruit de garage in; ongebruikelijk want dat brengt ongeluk, Newfie bijgeloof. Maar anders past het niet. Met de bus omhoog checkt Shayne de verschillende mogelijke oorzaken. De diesel gaat er weer uit en de tank eraf. Jason komt ook buurten en Roger komt langs, dus het is een gezellige boel. Meteen even Facebook-vrienden gemaakt. Shayne vindt verschillende mogelijke oorzaken, die hij oplost. En passant zet hij de houder voor het luchtfilter er andersom op, want die stond verkeerd. Rond 5 uur stuiten we op een onderdeel waarvan niet duidelijk is wat het doet. Dus zoeken we via Google, Gerhard en Lesley vertalen Duitse teksten. We komen er niet achter, Shayne belt nog iemand, maar het is zaterdagavond. Dus wordt het onderdeel er weer op gezet en gaan Shayne en Gerhard een testrit maken, terwijl Lesley op de garage past. De test gaat over een route met heuvels, want daar gaat het steeds mis. Lang gaat het goed, maar na een half uur valt de bus toch uit. De mannen MacGyver-en langs de kant van de weg met onze compressor en gereedschappen. Het lijkt of er iets in de dieseltank drijft, dat de toevoer blokkeert. Goed dat we dichter bij het probleem komen, maar we moeten wel weer worden afgesleept door Roger. Ondertussen is Lesley druk bij de garage; Jason komt weer even kletsen, iemand komt iets brengen voor Shayne en zijn zoon komt langs. Als de mannen terug zijn zetten we de bus weer voor de garage. Inmiddels is het half 9.

Shayne stelt voor te gaan clubben Port-aux-Basques style, dus rijden we met hem mee. Eerst naar zijn huis, schoenen uit in de hal. Daar laat hij zijn computer zien met enorm scherm en zet hij een muziekje op, terwijl hij gaat douchen, want de diesel stond tot zijn oksels. We rijden naar de Subways voor een broodje, Shayne trakteert. Hij rijdt met ons naar een uitzichtpunt over de haven waar we in de auto eten. Door de mist en de regen zien we de ferry liggen. Daarna gaan we naar een soort danslokaal, compleet met stempel op je hand voor toegang. Het is erg rustig. Mensen komen even praten, willen weten wie we zijn. De Mercedes is vaak al gespot, zelfs iemand die hoorde dat we in St Johns waren, alweer een week of 4 geleden. Shayne wil steeds maar trakteren en het drink-tempo zit er goed in, want we nemen een taxi. Steeds is het ’t laatste rondje, maar al met al blijven we tot de eenmansact van zanger met elektrische gitaar en muziekband stopt. Lesley wordt het laatste nummer nog even ten dans gevraagd door een local. Al met al liggen we om half 4 er in. Shayne wil vroeg starten, dus de wekker staat om kwart over 7. We zijn brak, maar wat een leuke avond! Super gezellig met Shayne, our diesel guy. Iedereen zegt dat als hij het niet kan maken, niemand het kan. Fingers crossed.

{flickr photo=20624681070} 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s