Back to The Rock

We zijn om kwart voor 5 wakker; blijkbaar toch bezig met de dieseltank. In het lekbakje zit ook weer een aardige laag diesel. Er gaat ook een ferry om 8 uur, maar daar konden we online niet meer voor reserveren. We gokken het er op en gaan kwart over 5 rijden, zodat we vroeg bij de ferry terminal zijn.

Het is nog een uur rijden, want door kleine dorpjes gaat het niet hard. We kunnen de reservering omzetten nar de vroege ferry. Mazzel. We plakken een dubbele dieselpleister onder het lek en het bakje plakken we er ook onder met duct-tape. Op de ferry willen we niet knoeien natuurlijk. Al vroeg zijn we opgesteld in onze rij en we zetten even koffie. Om 7 uur begint het laden. Het is bewolkt vandaag en we zijn een beetje brak, dus zoeken we een plekje om te lezen met nog maar een bakkie erbij. Voor 10 uur zijn we alweer en route, terug op Newfoundland en op weg naar het zuiden. We tanken vandaag 3 keer, steeds een beetje, want we willen geen volle tank hebben. Gek genoeg blijft het keukenpapier op het lek aardig droog als we rijden; stilstaan is blijkbaar slechter. Een groot deel van deze weg hebben we eerder gereden, dus we weten waar we het beste kunnen pauzeren.

Bij Arches Provincial Park gaan we lunchen. Eerst komt een Nederlands echtpaar dat in Amerika woont kletsen. Daarna zien we voor de derde keer een Zwitsers/Duits echtpaar. Toevallig hoe je elkaar steeds tegenkomt. Zij gaan de Labrador Highway nog rijden, dus vertellen we over onze ervaring. Ingo gaat met Gerhard ook nog even op zijn knieën om naar ons lek te kijken. Grappig. Al met al een kletsen we langer dan we van plan zijn, we willen immers vandaag tot Corner Brook komen. Maar het is ook goed om even van de weg af te zijn. Bij Deer Lake stoppen we nog even voor wat boodschappen en de laatste tankbeurt. Eind van de middag checken we in op de camping bij Corner Brook. Moe maar voldaan, na 12 uur reizen. Wat een groot land! Alsof je vanuit Amersfoort een dieseltank gaat halen onder Parijs. Vroeg naar bed, want morgen gaan we op jacht naar een permanente oplossing voor ons lek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s