Wachten op de dieseltank-fix

Vandaag staat in het teken van het fixen van de dieseltank. We hebben de wekker gezet, zodat we vroeg weg kunnen. Om 9 uur zijn we bij de garage. De monteur hoort het aan, maar we moeten even op de baas wachten. Het gezicht van de baas staat al op onweer, voordat hij ons gehoord heeft.

Hij stuurt ons door naar een ander, blijkbaar geen zin in deze klus. Bij de tweede garage worden we vriendelijk te woord gestaan, de monteur komt even kijken. De tank is bijna vol, dus stelt hij voor dat we deze eerst leeg rijden. Gelukkig weet Gerhard dat er een aftapplug op de tank zit, dus kunnen ze de diesel eruit halen. Terug bij de balie is 3 man in overleg hoe ze het gaan maken en wanneer het kan. Dat ziet er goed uit, dus wij houden ons koest. Om 1 uur kunnen we terecht. Top! Dus gaan we koffie drinken en internetten bij Tim Hortons en besteden we de ochtend aan boodschappen doen, ervan uitgaande dat we naar Labrador kunnen. Dus slaan we van alles in (water, wc papier, eten), want de afstanden zijn daar groot. Aan het eind van de ochtend parkeren we de bus bij een park met uitzicht over zee. We lopen nog een klein rondje, maar het is bewolkt en 14 graden met flinke wind, gevoelstemperatuur 7 graden. Brr. We lunchen in de bus en bereiden de route in Labrador alvast voor op de vers gehaalde kaart (waar kun je diesel tanken en douchen). 

De bus laten we om 1 uur bij de garage met ons telefoonnummer. Wij lopen naar Tim Hortons, nu maar aan de thee i.p.v. koffie. En weer flink internetten, dus de administratie is bij, de krant gelezen. Na ruim 2 uur denken we internet wel uit te hebben, dus gaan we een rondje lopen. Net dan wordt er gebeld, de bus is klaar. Dus lopen we naar de garage. Al met al gemaakt met hetzelfde spul als wij al gebruikt hadden, maar de diesel is er eerst uit gehaald en ze hebben betere gereedschappen voor de hechting. De monteur zegt wel fingers crossed; het blijft een lapmiddel en geen permanente oplossing. Dat wordt toch een keer laten lassen of een nieuwe tank aanschaffen. Maar voor nu zijn we gered. We gaan meteen rijden om na 1,5 uur in St. Barbe te zijn, waar de ferry vandaan vertrekt. De camping is een groot grindveld, allemaal in een rijtje. Vrijwel iedereen staat hier om de ferry te pakken. We lopen nog een rondje; de ferry is net aangekomen en wordt uitgeladen. Nu zitten we te internetten in de keuken. We praten nog even met een Nederlandse die nu op Vancouver Island woont. Straks weer even voelen of de reparatie nog droog is. Blijft spannend. Maar we gaan morgen naar Labrador; de wekker is gezet voor 6 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s