Vikings

Pas om kwart over 9 zijn we wakker. Lang geslapen, maar wel ’s nachts een paar keer op muggenjacht. Net als gisteren zijn we ook vandaag laat weg. We doen nog een poging om te internetten, maar dat is hier erg traag. Dus rijden we naar L’Anse aux Meadows. Weer een national historic site, maar nu behoorlijk groot.

We pakken er eerst even internet op om de ferry naar Labrador te boeken. Op vrijdag blijkt er geen plek meer te zijn voor voertuigen, dus boeken we voor zaterdag 8 uur ’s morgens. Inmiddels is het lunchtijd, dus lunchen we aan een picknicktafel bij het parkeerterrein. Daarna gaan we de site pas echt bekijken. Eerst een film, dan een museum, maar het gaat vooral om de opgravingen. Hier zijn de vikingen 1.000 jaar geleden geweest, 500 jaar voordat Columbus de nieuwe wereld ontdekt heeft. Er is een klein dorpje gereconstrueerd met huizen van plaggen. Er lopen weer gekostumeerde interpreters rond. De smit maakt een spijker en laat een tienermeisje helpen. Het is een grote vent met wild haar en een baard, hij ziet er uit als een viking. Hij doet het erg leuk, spreekt het meisje toe (dat ze toch vooral haar ouders moet helpen thuis) en ze krijgt de spijker als aandenken. Vanaf het dorpje doen we nog een hike over het terrein langs de kust.

Terug in het visitor center horen we een medewerker van Parks Canada toevallig tegen haar collega zeggen dat er een ijsberg gespot is bij St. Carols. Dus rijden we die kant op, turend over zee. Maar helaas, niks gezien. Iets verder bij St. Anthony willen we een nieuwe kaart halen van Labrador, maar het visitor center gaat net dicht, dat doen we morgen. Dus checken we in op een camping langs de weg. Wij kamperen unserviced (zonder riool, stroom en water) en er zijn net een paar van deze plekken aangelegd. We zetten de stoeltjes op, want de zon schijnt nog even door de wolken. Bij een inspectie van de bus ziet Gerhard opeens weer een plasje diesel. Balen, onze reparatie van helaas van korte duur. We proberen nog extra epoxy erop te doen, maar het droogt niet goed. We hebben net getankt, dus er staat veel druk op. Nu maar weer keukenrol erop geplakt met duct-tape en een bakje. Morgen dus naar een garage. Kijken of het gemaakt kan worden en wanneer. Bummer.

{flickr photo=20376063131}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s